FOTO: Timp de 2 zile BABYBASCHET la Vlădești!!

În acest week-end, în comuna Vlădești, sala de sport este gazda unei competiții remarcabile de Baby Baschet. Evenimentul, destinat copiilor cu vârste între 6 și 10 ani, a reunit echipe de baschet din întreaga țară, demonstrând tradiția și pasiunea pentru acest sport în România.

Organizată cu sprijinul Primăriei Vlădești și al Clubului Sportiv Vâlcea 1924, competiția are ca scop nu doar descoperirea tinerelor talente, dar și transformarea localității într-un veritabil nucleu pentru competiții sportive dedicate celor mici.

“Este organizată o competiție de babybaschet la nivel național unde participă echipe din mai multe județe Brașov, Sibiu, Alba, Vâlcea, Dolj. Opt echipe găzduiește sala noastră de sport, Avem foarte mulți susținători cărora le place sportul. La baby baschet participă copii de la 6 ani la 12 ani. la sfârșitul celor două zile echipele sunt premiate cu diplome și premii. Dorim să permanentizăm aceste competiții și să transformăm Vlădești într-un mini-festival al baschetului pentru copii”, a precizat Adrian Cosac.

La eveniment a fost prezent și președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a fost prezent, oferind felicitări primarului pentru inițiativele sale în promovarea sportului.

„Pe lângă baschet, avem și un program de handbal foarte apreciat, cu peste 50 de copii participanți, majoritatea fiind din localitatea noastră,” a adăugat Cosac. Maria Torok Duca, o legendă a handbalului românesc, este unul dintre antrenorii care își dedică timpul pentru a împărtăși secretele acestui sport tinerilor entuziaști din Vlădești.

Festivalul Mini Baschet de la Vlădești este doar începutul unei serii de evenimente care promit să aducă sportul mai aproape de copii și să creeze noi oportunități pentru dezvoltarea lor.