FOTO: Proiectil de artilerie descoperit la Perișani

Un proiectul de 75 mm a fost descoperit la Perișani, satul Surdoiu, sâmbătă, 20 iunie. Membrii echipei pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit pentru asanarea teritoriului de muniție rămasă neexplodată în localitatea Perișani. Proiectilul avea încărcătură explozivă și prezenta pericol de detonare în cazul unei loviri accidentale. Proiectilul a fost ridicat și transportat în condiții de siguranță într-un poligon special amenajat pentru a fi distrus.

“Pentru evitarea producerii unor situații nedorite, în cazul descoperirii muniţiei rămase neexplodate, trebuie respectate o serie de măsuri de prevenire :
– Nu trebuie folosite ca obiecte de joacă!
– Nu trebuie mișcate!
– Nu trebuie atinse!
– Nu trebuie lovite !
– Nu trebuie detonate focosul sau alte elemente componente!
– În zonele unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu trebuie executate săpături, și nu trebuie aprins focul iar circulaţia oamenilor şi animalelor în apropiere trebuie restictționată;
În cazul în care sunt descoperite elemente de muniţie, trebuie anunțată de urgentă POLITIA, PRIMĂRIA sau INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI VÂLCEA la telefon 112 sau 0250.742.802, pentru a înlăturarea unei detonări accidentale” – transmit pompierii vâlceni.