FOTO Profesorul Cătălin Pană a lansat o nouă culegere de matematică

Cătălin Pană este un dascăl de excepţie, dar şi un manager şcolar cu succes. El şi-a lăsat amprenta “antrenând” elevi din două colegii importante din Vâlcea.

A schimbat radical în bine fostul Liceu de Construcţii din Ostroveni devenit sub administraţia sa Colegiul Ferdinand şi a pregătit elevi de excepţie la CN Mircea cel Bătrân al cărui elev a fost şi el. A avut o chemare şi un talent deosebit pentru matematică, dar s-a implicat şi în politică încercând să convingă tinerele generaţii că este nevoie de implicarea lor activă ca cetăţeni. Anul trecut, ca o recunoaştere a activităţii sale, primarul Mircia Gutău l-a cooptat în echipa sa de candidaţi pentru Consiliul Municipal.

Profesorul de matematică Cătălin Pană a devenit consilier, dar nu a abandonat munca de creaţie şi a reuşit să îşi definitiveze o nouă culegere, a treia culegere a sa de Matematică pe care a prezentat-o elevilor şi cadrelor didactice vineri 5 mai, la Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul”.
Spre seară Cătălin Pană a postat pe pagina sa din reţeaua facebook următorul text: “Mulţumesc domnului Profesor Universitar Doctor Dumitru Acu, pentru sprijin, domnilor parlamentari Matei Constantin Bogdan şi Neaţă Eugen pentru că au răspuns prezent la toate evenimentele importante din cariera mea. Mulţumesc doamnei profesor Gibescu, pentru ca m-a format să fiu ceea ce sunt. Prezenţa dânsei alături de mine astăzi şi cuvintele rostite mă onorează! Mulţumesc domnului Director al Bibliotecii Judeţene, Remus Grigorescu, pentru tot sprijinul. Mulţumesc nu în ultimul rând colegilor mei de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, care au fost alături de mine pentru că aşa au simţit. Şi nu au fost puţini!Mulţumesc elevilor mei, foşti şi actuali, fără de care nu aş putea să merg mai departe! Va mulţumesc tuturor!”.

Redacţia noastră îi doreşte mult succes în continuare şi sperăm ca “problemele”, din culegerile sale să ajute câţi mai mulţi elevi vâlceni să îşi croiască un drum spre o careieră profesională bună. (T.G.)
Foto sursă arhiva personală Cătălin Pană