FOTO: Peste 150 de elevi vâlceni, în vizită la Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea

Joi, 2 martie 2023, în cadrul Programului național “Școala Altfel”, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea a primit în vizită peste 150 de copii de la mai multe licee din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Timp de 4 ore, elevii au avut oportunitatea de a cunoaște îndeaproape misiunile și tehnica Jandarmeriei. Activitatea a debutat cu o prezentare a misiunilor Jandarmeriei, după care elevii au avut posibilitatea de a vedea și testa tehnica Jandarmeriei.
La sediul inspectoratului, au fost organizate mai multe standuri, printre care tehnica grupei antiteroriste, tehnica Jandarmeriei Montane, o trusă criminalistică, etc. De asemenea, copiii au avut oportunitatea de a urca în autospecialele Jandarmeriei și cu această ocazie li s-au explicat modul de acțiune al jandarmilor în diverse situații specifice.
Copiii s-au arătat extrem de încântați de această experiență interactivă, au pus întrebări și au înțeles importanța Jandarmeriei în asigurarea ordinii și siguranței publice.
Ei au avut oportunitatea de a învăța lucruri noi și de a se familiariza cu tehnica și echipamentele utilizate în cadrul misiunilor Jandarmeriei.
În cadrul activității, copiii s-au putut juca și fotografia cu cuplurile canine ale Jandarmeriei Vâlcea, specializate în patrulare și intervenție. Unul dintre căței, mai mic și extrem de jucăuș, le-a atras atenția copiilor și a făcut experiența lor și mai plăcută.
La finalul activității, copiii au mulțumit jandarmilor pentru că au organizat această experiență memorabilă.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea este bucuros să fi avut ocazia de a contribui la educația și formarea copiilor în spiritul respectului față de lege și ordine. Mulțumim elevilor și cadrelor didactice pentru interesul și participarea lor la această activitate și sperăm că experiența oferită astăzi va fi una utilă în viitorul lor. (IJJ Vâlcea)