FOTO: Minunații frați Străulea au uimit la Olimpiada Internațională Wamas

Copii din centrele SmartyKids Militari, SmartyKids Bucuresti 1 Mai, SmartyKids Chiajna, SmartyKids Gorjului, SmartyKids Focsani, SmartyKids Iași Păcurari, SmartyKids Constanța Delfinariu, SmartyKids Ovidiu, SmartyKids Râmnicu Vâlcea, au reprezentat țara noastră la Olimpiada Internațională Wamas a organizației ISMA. Competiția a avut loc pe 5 și 6 iulie 2023 în Antalya (Turcia), cu participarea a 40 de copii și a profesorilor acestora.
Isteții și-au testat abilitățile împreună cu 390 de copii din 18 țări, inclusiv Turcia, Bulgaria, India, Kazahstan, Irak, Uzbekistan, Algeria, Iran, Rusia, Emiratele Arabe Unite și altele. Competiția s-a desfășurat în 10 minute, timp în care copiii au avut de rezolvat între 240 și 260 de exerciții, în funcție de nivelul de complexitate și de vârsta participanților. Rezultatul este unul remarcabil, fiecare dintre cei 40 de participanți la competiție din România a câștigat o medalie sau un un titlu de Campion!
Frații Patrik și Victor Străulea au reușit să uimească asistența și s-au clasat pe locul 2, respectiv locul 1. Patrik este la a doua participare consecutivă, anul trecut cucerind bronzul.
Un alt vâlcean, Adan Crăciun, s-a lasat pe poziția a doua și a câștigat argintul.

Ce este aritmetica mentală

Aritmetica mentală este metoda japoneză care are efecte imediate asupra dezvoltării creierului copiilor, prin stimularea echilibrată a emisferelor cerebrale. Ceea ce se observă ca prim efect este faptul că apar progrese în concentrarea copiilor, în răbdarea cu care abordează o sarcină intelectuală. Operații sofisticate matematice încep să fie efectuate cu rapiditate, întâi folosindu-se de soroban (abacul japonez), apoi doar mintea. În etapa de calcul mental, copiii proiectează la nivel mental sorobanul, și-l imaginează și efectuează calculele mișcând bilutețele sorobanului în minte, stimulând emisfera cerebrală dreaptă, responsabilă de imaginație și creativitate. Patrik Străulea a absolvit on-line un modul de doi ani și a făcut progrese uimitoare.