FOTO Handbaliste la bibliotecă! Naționala de junioare are fete studioase!

Paula Ungureanu și Cristina Neagu au urmașe pe măsură. Fetele din naționala de junioare au rezultate excelente și la învățătură. În timpul liber, tricolorele mici merg la biblotecă. Înaintea debutului la Trofeul Carpați, două dintre jucătoarele reprezentative, Diana Ciucă (HCM Craiova/CNE Rm.Vâlcea) și Monica Bărăbaș (CS Olimpic Tg.Mureș), s-au relaxat la Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” din Vâlcea.

Portarul Diana Ciucă (16 ani) are chiar medii de peste 9,50 la școală și își dorește să studieze criminalistica la Academia de Poliție. Spaniolul Jaume Fort (antrenorul cu portarii de la loturile naționale) a rămas impresionat de inteligența micuței goalkeepere. I-a făcut cadou zilele trecute o ședință de antrenament la Izvorani cu vedetele de la naționala de senioare. “Este important ca un sportiv de performanță să aibă rezultate și la școală pentru că suntem priviți destul de descurajator în școală și în societate. Este ok să dăm dovadă că putem mai mult. Chiar intenționez să vin mai des la bibliotecă”, a spus Diana.
“Creierul” naționalei de junioare, Monica Bărăbaș (15 ani) afirmă și ea că lectura îi dezvoltă creativitatea pe terenul de handbal: “Cititul te ajută să deschizi, să te dezvolți personal și chiar să ai inspirație în teren. Gândești mai repede, mai liber, lucruri importante pe postul de coordonator de joc”.
Fetele le-au avut ghid în bibliotecă pe Corina Bodreagă, purtătorul de cuvânt al Bibliotecii “Antim Ivireanul”. Aceasta a lăudat inițiativa handbalistelor și i-a îndrumat pe tinerii sportivi să le urmeze exemplul. “Biblioteca este un spațiu propice dezvoltării performanței. Sportul este în strânsă legătură cu mediul cultural, este o interferență frumoasă. Cartea îi poate ajuta pe sportivi să fie stăpâni pe sine, lucru important și pe terenul de joc”.

Fosta mare glorie a Oltchimului și a echipei naționale, Steluța Luca le supervizează activitatea. Pe multe dintre junioarele actuale le-a pregătit la lotul de cadete și are mari speranțe în această generație. “Sunt fete cuminți, inteligente și cu multă creativitate în joc. Dacă continuă să muncească serios și să respecte sfaturile antrenorilor, atunci tot viitorul le aparține”, le-a lăudat vicepreședintele FRH.
Fetele se pregătesc în aceste zile pentru primul examen serios la juniorat. În weekend se vor duela la Râmnicu Vâlcea cu Polonia, Norvegia (fostă campioană europeană junioare) și Rusia (campioana mondială en-titre) la prima ediție a Trofeului Carpați pentru junioare.
Cum se pot achiziționa bilete:
Biletele pentru Trofeul Carpați se pot achiziționa deja online de site-ul eventim.ro (http://www.eventim.ro/ro/bilete/trofeul-carpati-la-junioare-ramnicu-valcea-sala-sporturilor-traian-457332/event.html?ca=12) și din rețeaua magazinelor partenere. Prețul unui bilet este de 5 lei/zi, iar un abonament pentru cele trei zile de handbal spectacol costă doar 12 lei. Biletele se pot cumpăra în ziua partidelor și direct de la casele de bilete ale Sălii Traian. Copiii sub 15 ani au intrare liberă în limita locurilor disponibile.
Programul Trofeului Carpați de Junioare:
Vineri, 17 martie: Rusia-Norvegia (ora 16.00) și Polonia-România (ora 18.15)
Sâmbătă, 18 martie: Norvegia-Polonia (ora 16.00) și România-Rusia (ora 18.15)
Duminică, 19 martie: Rusia-Polonia (ora 11.00) și Norvegia-România (ora 13.15)