FOTO: Două proiecte AIDE implementate cu succes în județul Vâlcea

Asociația AIDE a încheiat cu succes al doilea proiect EVS (European Voluntary Service) finanțat prin programul Erasmus+. Proiectul Non-formal enlights rural a fost o mobilitate de 9 luni în care 4 voluntari din Ucraina au interacționat cu copiii și tinerii din comunitate prin experiențe de învățare.

Activitatea voluntarilor a inclus activități educaționale în 11 școli din mediul rural al județului Vâlcea, activități nonformale la Youth Hub Ramnicu Valcea, iar pe perioada pandemiei au organizat ateliere online pe diferite teme (time management, setting goals, intercultural experience in Romania, tips about public speaking etc.) pentru tinerii din județul Vâlcea. O voluntară a făcut activităti artistice
Și la Liceul de Arte Rm. Vâlcea, iar un alt voluntar la Grădinița Buleta din comuna Mihăești.

Tot în acest proiect, voluntarii au realizat și canalul de youtube al Youth Hub Râmnicu Vâlcea. Acesta va fi actualizat de către următorii voluntari, dar și cu videoclipuri din proiectele Erasmus+ ale asociatiei AIDE.
Al doilea proiect al asociatiei AIDE realizat în luna martie 2020 a fost schimbul de tineri “Beyond Media Influence” pentru 36 de tineri din 5 tari respectiv Romania, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia și Turcia. Temele proiectului au fost știrile false și manipularea media, iar timp 8 zile participanții au experimentat activități nonformale despre recunoașterea unei știri false, evenimente istorice prin care populația lumii a fost manipulată, dar și crearea unui ghid de informare asupra modalităților de verificare a unei știri false.

La finalul proiectului, participantii au facut 5 videouri despre aceasta experientă. Vă prezentăm unul dintre ele aici.

Va asteptăm să ne urmariți pagina de facebook a asociatiei AIDE pentru mai multe informații despre experiențele de voluntariat international și oportunitățile programului Erasmus+.
https://www.facebook.com/asociatia.aide/
#AIDE #Erasmus+ #EVS.