FOTO Două familii din Alunu vor fi evacuate din cauza alunecărilor de teren

Două familii din localitatea Alunu vor fi evacuate din cauza alunecărilor de teren. Autorităţile judeţene au acţionat de urgenţă şi au dispus luarea de măsuri.


“Având în vedere situația existentă în localitatea Alunu, privitor la alunecarea de teren, declanșată în zona haldei de steril apaținând obiectivului minier Cariera Berbești Vest din cadrul CET Govora S.A., Direcția Exploatare minieră, domnul Florian Marin, prefectul județului Vâlcea, în baza referatului întocmit de către Serviciul Monitorizarea Serviciilor Publice Deconcentrate și în conformitate cu prevederile legale, a convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, astăzi, 16 mai 2017, la ora 14:30, în sala nr.2 a Instituției Prefectului – județul Vâlcea.
La propunerea Comitetului Local pentru Situații de Urgență, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, a aprobat prin hotărâre evacuarea, ca măsură de protecție civilă, a familiilor Mărculescu Victor și Mărculescu Constantin, ca nivel de urgență I și a familiilor Mărculescu Ion și Mărculescu Ilie, ca nivel de urgență II, precum și a bunurilor materiale deținute de acestea, ale căror gospodării se află pe direcția deplasării alunecării de teren.
Acțiunile de evacuare se vor realiza în conformitate cu prevederile Ordinului MIRA nr.1184/2006, pentru aprobarea Normelor privind organizarea și asigurarea activității de evacuare în situații de urgență”, este comunicatul transmis de consilier prefect Alex Concioiu.