FOTO: Dosare penale pentru obiecte de ceramică false la Horezu

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Vâlcea au efectuat verificări în localitatea Horezu la firmele care vând produse de ceramică. Sute de articole de ceramică false au fost găsite.

“Au fost verificați 10 operatori economici, ce își desfășoară activitatea în orașul Horezu, al căror obiect principal de activitate îl reprezintă comerțul cu amănuntul al produselor din ceramică, specifice zonei respective.
Pentru neregulile constatate au fost întocmite 7 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii prev de art. 102 alin. 1 lit. b din Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, constând în punerea în circulatie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată.
Au fost identificate și ridicate un număr de 411 de produse contrafăcute, respectiv oale, farfurii, ulcioare, ceasuri, castroane, căni, în valoare de 6.600 lei.
De asemenea, au aplicate 2 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. nr. 28/1999, cu amenzi în valoare de 21.500 lei, fiind confiscată suma de 1919 lei, reprezentând încasări nefiscalizate.
Totodată, a fost indisponibilizată suma de 58.000 de euro, sumă ce a fost identificată în numerar, în unitatea de vânzare fără documente justificative”, au precizat polițiștii vâlceni.