FOTO Donație pentru copii! Maternitatea din Râmnicu Vâlcea și Secția de Pediatrie de la Spitalul Județean Vâlcea au primit pătuțuri și lenjerie în valoare de 15.000 lei

Maternitatea din Râmnicu Vâlcea și Secția de Pediatrie de la Spitalul Județean Vâlcea au avut parte de o surpriză la început de an, după o donație făcută de Crucea Roșie. Voluntarii din Vâlcea au achiziționat cu ajutorul unei companii internaționale pătuțuri pentru nou-născuți și lenjerie în valoare de 15 000 lei.

Acțiunea a fost finanțată prin intermediul proiectului “Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”. Proiectul se desfășoară în 40 de județe ale României, 14 dintre ele primind sprijin din partea unei companii internaționale. Astfel, noii-născuți au acum parte de șase pătuțuri și 264 de ceearceafuri.

“Această acţiune se derulează în 40 de județe ale României, 14 dintre acestea, printre care și Vâlcea, au primit sprijin din partea unei companii internaționale. Valoarea donației este undeva la 15.000 de lei. Sperăm să fie un lucru util pentru aceste secții, sperăm să fie solicitate aceste cărucioare care au facilități moderne. La noi s-au născut mai multe fetițe decât băieți și de aceea pătuțurile sunt de culoarea roz”, ne-a declarat Ionuț Cherascu, director Crucea Roșie, filiala Vâlcea.


Nu mai puțin de 2000 de copii s-au născut la Maternitatea din Râmnicu Valcea în anul 2017, iar orice donație este binevenită. “Gestul este unul de apreciere, mulțumim din suflet. Oricând, oricine, poate să vină cu un mic ajutor pentru secția noastră. Avem o secție cu 40 de paturi, 6 sunt de terapie intensivă, 20 de prematuri. Anul trecut am avut peste 1900 de nașteri, vom folosi la maximum donația”, completează Monica Nicolae, medic sef Sectie de Neonatologie Maternitatea Râmnicu Vâlcea. În aceste zile, voluntarii de Crucea Roșie au fost prezenți și în câteva comune din Vâlcea, cu pachete pentru familiile nevoiașe.

Gabi Cîrjaliu