FOTO: Dezinteres pentru locurile de muncă din Spania! 150 de locuri de muncă au fost oferite la Bursa Locurilor de Muncă în Agricultură la Rm. Vâlcea

Agenția Județeană pentru Ocucuparea Forței de Muncă Vâlcea a organizat azi, 14 martie, Bursa Locurilor de Muncă în Agricultură. Sunt puse la bătaie 150 de joburi pentru cules și sortat de fructe în regiune Lleida din Spania, dar interesul este unul scăzut.

100 de locuri de muncă pentru femei și alte 50 pentru femei sunt disponibile și selecția națională se face la Râmnicu Vâlcea. S-au înscris online pentru aceste joburi 127 de persoane, dar s-au prezentat puține. Cei mai mulți doritori nu sunt la prima experiență. Ei spun că munca nu este ușoară dar că se câștigă mai bine ca în România. Pentru o oră de muncă la cules de fructe angajatorul spaniol plătește 6,25 de euro, iar pentru sortat 5,96 și suportă transportul până în Spania și retur. Pentru cazare, muncitorii români plătesc aproximativ 10 la sută din salariu.


“Sunt 150 de locuri de muncă vacante. Este nevoie și de șase șoferi. Cazarea se plătește de muncitori, transportul este în sarcina angajatorului. Sunt înscrise 127 de persoane din toată țara, mulți solicitanți sunt din această parte a țării. Dezinteresul este vizibil pentru aceste locuri de muncă. Partea bună este că până acum nu am avut probleme cu firma angajatoare”, a declarat Liviu Cochirlea, purtător de cuvânt AJOFM Vâlcea.


Durata contractului este în perioada aprilie – septembrie 2019 cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie. Muncitorii vor lucra în câmp la cules de fructe, mere, cireşe, nectarine, caise şi curăţat pomi şi în fabrică la aranjarea fructelor în lăzi şi caserole.

Gabi Cârjaliu