FOTO: Bianca Andreescu s-a întors acasă la Vaideeni. “Bibi joacă tare!”

Comunitatea din Vaideeni a fost din nou în sărbătoare. Tenismena Bianca Andreescu a fost prezentă în localitatea păstorită de Daniel Băluță și a lansat cartea “Bibi joacă tare, o poveste despre tenis, meditaţie şi o căţeluşă pe nume Coco”. Sportiva care a câștigat US Open a stat mult timp alături de oficialitățile locale, de copii, dar și de mulți invitați. A dat sute de autografe, a povestit alături de cei prezenți și nu a refuzat nicio poză. Cartea dedicate copiilor este scrisă împreună cu Mary Beth Leatherdale, scriitoare cunoscută în Canada pentru lecturile dedicate copiilor.

“Am vrut prin această carte să-i încurajez pe copii să facă sport şi să citească, pentru că eu învăţ cel mai mult când citesc. Nu plec niciodată de acasă fără o carte şi mama m-a învăţat foarte mult despre cât de puternică este mintea. Avem două alegeri în viaţă: să facem ceva pozitiv sau să ne gândim la ceva pozitiv sau să facem ceva negativ sau să ne gândim la ceva negativ. Vreau să-i încurajez să facă ceva pozitiv pe copii şi nu doar copii, ci pe toată lumea”, a declarant Bianca, citată de Agerpres.

“Suntem mândri că avem un campion de cel mai înalt nivel cu sânge de vaidean. O felicităm pentru tot ceea ce a întreprins în viaţă, precum şi pentru această carte frumoasă şi vreau să-i mulţumesc în primul rând pentru că reprezintă un model atât pentru copiii noştri, cât şi pentru generaţiile care vor veni. Îi urăm succes şi suntem aproape de ea oriunde va călători în lumea asta”, a completat primarul din Vaideeni, Daniel Băluţă pentru sursa citată.

Declarație de dragoste pentru România și Vaideeni

Povestea Biancăi este una impresionantă. S-a născut în Canada, dar a început tenisul la Pitești, acolo unde a absolvit și primele clase primare. Acum 23 de ani, părinții Biancăi Andreescu, născuți în comuna vâlceană Vaideeni, au decis să părăsească România. Și-au dorit un viitor mai bun în Canada, deși nu aveau o situație materială precară, Maria lucra la o bancă, Nicolae ca inginer. Le-a fost greu la început și au fost tentați să se întoarcă, dar au rezistat tentației. Cinci ani mai târziu, în țara de peste Ocean se năștea Bianca. Bianca s-a născut în Canada, la Toronto și la educația sa au contribuit cei trei bunici rămași în viață. După zece ani de străinătate, mama Biancăi și-a luat fata și s-a întors în România, la Pitești. Aici a început o afacere la care a renunțat în scurt timp și Bianca s-a întors în Canada. Tenismena spune, însă, că pentru ea România înseamnă enorm.

“Mă bucur foarte mult să văd românii peste tot pe unde mă duc. În America, în Asia, în Europa. Pentru mine, asta înseamnă foarte mult. Părinții mei sunt români, eu am început tenisul în România, chiar în Pitești. Părinții s-au născut în Vâlcea și pentru mine este foarte minunat. Acasă pentru mine este Monaco, dar în sufletul meu este România, pentru că părinții mei sunt aici. Am făcut școala aici, de la 7 la 9 ani. A fost greu, pentru că eu m-am născut în Canada, acolo m-am născut. Când vin în România sunt foarte fericită, pentru că îmi văd familia, îmi văd cățeii. Îmi place și mâncarea românească sarmale, mămăligă cu brânză, gogoși”, a declarat Bianca Andreescu, potrivit Digi24.

De-a lungul carierei, Andreescu a înregistrat 189 de victorii și 91 de înfrângeri. Jucătoarea care reprezintă Canada nu a fost ocolită de accidentări, iar în primăvara acestui an a părăsit terenul de tenis în scaun cu rotile. Toate cele 3 titluri WTA din carieră au fost cucerite în 2019 (Indian Wells, Toronto și US Open).