FOTO: Bărbatul căutat la barajul Vlădești a fost găsit în această dimineață

În această dimineață, colegii noștri, Verzescu Florin, șeful Poliției orașului Băile Olănești, împreună cu agent șef principal Bănică Gabi, au salvat un bărbat, de 55 de ani, din localitatea Vlădești, care ar fi avut intenția de a se sinucide în râul din zona podului de fier Goranu, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

“În fapt, la data de 18 iunie a.c., Poliția Orașului Băile Olănești a fost sesizată de către o femeie, cu privire la faptul că un bărbat, de 55 de ani, ar fi plecat cu intenția de a se sinucide. De îndată, polițiștii au demarat cu activități specifice de căutare în cursul zilei de ieri, însă acesta nu a fost găsit, activitățile de căutare fiind continuate până astăzi. În această dimineață, in jurul orei 08:00, colegii noștri l-au localizat în zona râului Olt, din municipiul Râmnicu Vâlcea, iar în urma unei clipe de neatenție a acestuia, au reușit să-l imobilizeze și să-l scoată din apă. Astfel, prin profesionalismul si promptitudinea cu care au acționat, polițiștii au reușit să salveze o persoană de la sinucidere!”, au precizat polițiștii vâlceni.

ISU Vâlcea a alocat o autospecială de intervenție, o autospecială pentru munca operativă cu barcă, precum și o ambulanță SMURD. Persoana a fost preluată de către echipajul de poliție și apoi predată echipajului SMURD, pentru evaluare. După evaluarea medicală, salvatorii vâlceni au transportat bărbatul la UPU Vâlcea.

La acțiune au participat și doi voluntari.