FOTO: 200 de cetățeni din Berbești au beneficiat de serviciile Caravanei AUR

Miercuri şi joi, 25-26 octombrie, 2023, Caravana Medicală AUR a ajuns şi la Berbeşti unde peste 200 de persoane au beneficiat de consultaţii şi analize medicale gratuite.
În această acţiune s-au implicat toţi membrii conducerii judeţene a filialei AUR Vâlcea şi mai mulţi lideri locali AUR.
Între 23 și 28 octombrie, Caravana Medicală a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) s-a aflat la Vâlcea. Caravana a ajuns la Băbeni, între 23 – 24 octombrie și la Berbești între 25 – 26. Va merge la Fârtățești în intervalul 27 – 28. Doritorii au acces gratuit la servicii medicale de ecografie, oftalmologie, medicină generală, analize de sânge și stomatologie. Liderii AUR au promis în repetate rânduri, anii trecuți, că nu vor ridica subvenția pe care o primesc ca partid parlamentar. Cuantumul subvenției, după patru ani de activitate parlamentară, ar fi trebuit să servească la construirea unui spital. Lucrurile s-au complicat pentru AUR care nu a primit avizele necesare construirii spitalului. Așa s-a ajuns la această soluție inovativă a caravanei și a serviciilor medicale ambulante.
Viceliderul AUR Vâlcea, Ovidiu Nuică a declarat: “Am împărțit județul în așa fel încât să poată ajunge cine dorește. Aș vrea ca oamenii să vină în număr cât mai mare pentru că, după cum se știe, în sistemul de stat nu e totdeauna ușor să ai acces la servicii medicale, iar la privat costă mult. De altfel, programul nostru de guvernare, dacă ne ajută Dumnezeu să-l punem în practică, va modifica sistemul medical românesc. Vă dau un exemplu: vrem să trecem secțiile UPU din subordinea Departamentului pentru Situații de Urgență în subordinea Ministerului Sănătății. Dorim să relansăm Institutul Cantacuzino, fiindcă am văzut în pandemie câtă nevoie este de el și vrem să extindem rolul medicului de familie. Un alt punct pe care-l propunem se referă la policlinici. Ideal ar fi să avem o policlinică la 25000 de locuitori. Desigur, mai sunt și altele, referitoare la programe pentru un diagnostic timpuriu, la reducerea timpului în cazurile de urgență etc. Dar, deocamdată, din opoziție, nu putem decât să invităm cetățenii să vină la caravana noastră”. (T.G.)