Deputatul Cristian Buican insistă pentru drumul Tigveni-Râmnicu Vâlcea –Drăgășani

În conferința de presă susținută la sediul PNL Vâlcea, joi, 26 octombrie, 2023, liderul liberalilor Vâlceni și secretar al Camerei Deputaților, deputatul Cristian Buican, a lansat grave acuzații la conducerea Consiliului Județean Vâlcea și a Primarului municipiului Râmnicu Vâlcea pe care îi consideră vinovați pentru tergiversarea construirii unui drum.
“A fost ideea mea, am lansat-o de multă vreme, am insistat pentru acest drum, dar dacă pesediștii nu vor să-l realizeze pentru că am propus eu sunt dispus să declar public că ei mi-au dat ideea, că este meritul lor numai să se facă. Situația este critică. Degeaba se va finaliza tronsonul de autostradă Pitești-Tigveni peste puțin timp. Pentru că de la Tigveni la Boița se va lucra greu, mulți ani. Ce să facă camioanele să coboare la Tigveni pe câmp? Pe unde să ajungă la Râmnicu Vâlcea? Prin Curtea de Argeș adică pe unul dintre cele mai nepracticabile și distruse drumuri din țară?”, a întrebat liderul liberal! Politicianul a mai sus că la București, în Guvern, se pare că lucrurile nu se înțeleg și că liderii locali ai PSD ar trebui să meargă să insiste pentru acest drum.
“Ar putea să mă acuze de trafic de influență pentru că eu am încercat peste tot să urgentez construirea acestui drum dar e clar că nu am niciun interes personal așa că nu mă pot acuza. Recunosc că dacă eram președintele național al PNL nu aș fi acceptat alianța cu PSD la Guvernare. Ne-am pierdut și pierdem o parte din electoratul liberal care ne acuză că am abdicat de la unele principii ale partidului și că facem compromisuri în guvernarea cu PSD. Și așa este pentru că în o alianță cu pesediștii era clar că vom fi nevoiți să facem compromisuri. De aceea eu în ședința în care s-a stabilit această guvernare am votat împotriva ei, dar respect deciziile luate democratic. M-ați întrebat ce părere am că Virgil Pîrvulescu vrea să candideze la președenția organizației noastre județene. Îi respect și dreptul acesta. PNL nu este un partid condus de dictatori. Dacă cei peste 13 mii de liberali vâlceni vor crede că domnia sa este un lider mai bun, eu îl voi ajuta să fie!”, a mai declarat parlamentarul liberal.

Traian GUMINSKI