Fonduri europene atrase prin PNRR la Popești

La Popești, cu bani europeni atrași prin Asociația Grupului de Acțiune Locală „Cerna Olteț”, din exercițiul financiar 2014 – 2020, se vor executa lucrări de extindere a căminul cultural din localitate, amenajarea unei parcări, a spațiului verde din incintă și tot aici, în curtea așezământului cultural, primarul Aurora Măgura intenționează să monteze o scenă pentru serbările organizate în aer liber de copiii din localitate și câteva leagăne.
„Cu bani europeni, curtea căminului cultural va avea o nouă imagine și asta fiindcă toate evenimentele comunității sunt organizate în această locație. Astfel, se vor amenaja alei de acces din pavele, pergole metalice la intrare, flori și arbori ornamentali. Întreaga investiție va pune mult mai mult în valoare locația și spațiul exterior al căminului cultural aflat chiar în centrul localității”, a precizat primarul localității Popești, Aurora Măgura.
Cu fonduri europene atrase prin PNRR se vor executa lucrări de schimbare a acoperișului și vor fi montate panouri fotovoltaice pe clădirea căminului cultural și primărie. De asemenea, pentru încărcarea vehiculelor electrice se va amenaja o stație de încărcare.
Primarul localității Popești, Aurora Măgura, a semnat contractul de finanțare prin AFM pentru înlocuirea surselor vechi de iluminat cu lămpi cu led, mult mai economice. 400 de lămpi vor fi montate astfel pe căile de acces principale din Popești în prima etapă. Valoarea proiectului este de 1000 mii lei:
„Prin AFM, în prima etapă avem numai 400 de lămpi. În prezent pregătim cea de-a doua etapă pentru iluminatul stradal, prin care se vor monta alte 400 de lămpi cu led economice. Tot prin AFM așteptăm deschiderea ghidului de finanțare pentru proiectul de extindere a sistemului de canalizare în satul Popești și Urși, dar ne dorim și realizarea unei extinderi la rețeaua de apă și amenajarea tuturor căminelor de apă din fața domeniilor private, pe proprietatea statului. Localitatea beneficiază de apă”, a precizat primarul localității Popești, Aurora Măgura.
În prezent se fac lucrări de canalizare în celelalte 5 sate, care se vor finaliza în această perioadă. Primarul Aurora Măgura a anunțat faptul că, la finele anului trecut, a avut loc semnarea primului contract de finanțare prin programul „Anghel Saligny” de Ministerul Dezvoltării pentru proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere de interes local pe o lungime de 7 kilometri în comuna Popești.