Firmele mici îl susţin pe Bogdan Ţigaret

Deşi Bogdan Ţigaret a înregistrat încă din 4 aprilie o solicitare oficială pentru amplasarea unui birou mobil în vederea strângerii de semnături pentru susţinerea candidaturii sale ca independent la Consiliul Local, Primăria Râmnicu Vâlcea nu a catadicsit să-i răspundă nici până azi.

Recent am spus că este o discriminare ca unui independent să nu i se permită să îşi strângă semnăturile, în timp ce partidelor care au mii de membri să li se permită acest lucru. Primăria nu a luat nicio poziţie, iar primarul interimar Gigi Matei riscă să se trezească cu o plângere penală. În aceste condiţii, Bogdan Ţigaret se vede pus în situaţia de a fi amendat de poliţia locală dacă strânge semnături pe stradă, ceea ce este total abuziv şi discriminatoriu atâta timp cât alţi candidaţi se aleargă la propriu cu corturile prin oraş. Paradoxal, însă, în unele cazuri, el este oprit de râmnicenii dornici să-i acorde semnături, şi nu invers. O astfel de situaţie amuzantă s-a petrecut sub privirile noastre sâmbătă, 16 aprilie, chiar în Centrul Râmnicului, la trecerea de pietoni de lângă cortul candidatului PSD, Romeo Rădulescu.
Patronii mai multor societăţi comerciale mici din Râmnic ne-au contactat deja pentru a se interesa de costurile necesare susţinerii campaniei sale electorale, ceea ce dovedeşte că din ce în ce mai multă lume vrea să susţină candidaţi independenţi.

Traian GUMINSKI