Fetiţă de 3 trei ani din Mateeşti, în atenţia GIR!

Proiectul inițiat de prefectul Radu Renga, Grupul de Intervenție Rapidă, gândit ca un parteneriat interinstituțional, cu scopul de a preveni și combate fenomenul de abuz împotriva persoanelor continuă să aibă efecte în județ, reușind să aducă, miercuri, 15 martie, în custodia Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea o fetiță de trei ani.

Cea de-a treia acțiune a Grupului de Intervenție Rapidă a avut loc în cursul zilei de miercuri, 15.03.2017, la sesizarea conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vâlcea, în persoana directorului executiv Nicolae Badea. În urma apelului, membri ai Grupului de Intervenție Rapidă, respectiv ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vâlcea, precum și ai Instituției Prefectului- județul Vâlcea, s-au deplasat în regim de urgență în localitatea Mateești.
Acțiunea s-a finalizat prin preluarea minorei de reprezentanții DGASPC Vâlcea, iar în momentul de față, aceasta se află în custodia instituției menționate, care urmează să instituie măsurile ce se impun într-o asemenea situație.
Menționăm că fetița se afla sub monitorizarea atât a specialiștilor din cadrul Primăriei Mateești, cât și a celor din cadrul DGASPC Vâlcea. De asemenea, s-a considerat că este necesară instituirea măsurilor de protecție de urgență, având în vedere condițiile precare în care aceasta trăia alături de părinții săi. Menționăm că fetița mai are încă 12 frați, nouă dintre aceștia aflându-se sub protecția DGASPC Vâlcea.
Reamintim că proiectul inițiat și implementat de reprezentantul Guvernului în teritoriu a avut prima sesiune de formare în data de 19 octombrie 2016, în orașul Brezoi. La deschiderea sesiunii, prefectul Radu Renga preciza că își dorește ca prin asemenea întâlniri să se creeze ”o rețea de comunicare” în rândul comunităților.
Instituțiile implicate în planul de colaborare sunt următoarele: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Școlar Județean, Serviciul de Ambulanță, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Pitești.