Festivalul Licuricilor de la Costești ajunge la a doua ediție

După succesul evenimentului de anul trecut, Oltenia de sub Munte – geopark aspirant UNESCO și Hanul Vatra vă propune o nouă incursiune în natură și tradiții, într-o atmosferă de basm, în cadrul cele de-a doua ediții a Festivalului Licuricilor de la Costești.
Pentru unii dintre noi, licuricii sunt precum creaturile mitice – nu i-am văzut niciodată, însă în acest loc și context, avem ocazia să admirăm dansul lor ludic din noapte. Festivalul aduce în prim-plan diversitatea și bogăția culturală a zonei prin ateliere special concepute pentru copii și adulți, povești și legende transmise din generație în generație, întâlniri cu meșteri olteni ce vor dezvălui secretele meseriilor tradiționale.
Momentul este dedicat întregii familii și oferă copiilor activități distractive și educative, iar adulților posibilitatea de a se relaxa și de a se bucura de atmosfera liniștită a unui sat de munte pitoresc.
Evenimentul este organizat în perioada 4 – 14 iulie, de promotorul proiectului Oltenia de sub Munte, Asociația Kogayon, alături de Globe 365 și de Hanul Vatra și este susținut de BRD Groupe Societe Generale. Festivalul susține economia locală și dezvoltarea regiunii.