Festivalul de Teatru ”Versus” organizat de Teatrul Anton Pann s-a încheiat cu succes!

Ce-a de doua ediție a Festivalului de teatru ”Versus” eveniment organizat online de Teatrul Anton Pann, în perioada 11-13 decembrie 2020, s-a încheiat.

Tavi Costin, managerul Teastrului Anton Pann, împreună cu echipa de organizare, a gândit în amănunt această ediție. A mers pe ceea ce înseamnă puțin și bun. A simțit nevoia publicului, aceea de a fi într-o sală de teatru și, pentru a hrăni această nevoie a migrat către online. A propus iubitorilor de teatru spectacole excelente, cu nume sonore, oferind în același timp și găsirea unor soluții care să facă posibilă supraviețuirea teatrelor și artiștilor independenți în acest an pandemic, tema „Stat vs Independent”. Timp de trei zile, de la ora 17.00, pe platforma de Facebook: https://www.facebook.com/teatrulantonpann/șiYoutube:https://www.youtube.com/channel/UCxBwccymej6zBiJUdjPazuA/, nume din teatrul de stat și independent precum, George Ivașcu, Erwin Șimșensohn, Andrei Grosu, Michaela Michailov, Radu Nica, Radu Iacoban, Andrei Măjeri și Maria Rotaru au încercat să ajungă la un numitor comun. Dialogul lor, coordonat de criticul de teatru Oana Borș, a fost urmărit cu interes nu numai de către cei din această breaslă și de către cei care iubesc teatru.
Ca iubitor de teatru, recunosc, poate fiind un pic conservatoare, mi-a fost greu să urmăresc spectacolele de teatru în online, chiar dacă au fost spectacole de top. Dacă această criză sanitară nu va lua sfârșit, imi voi găsi loc și în spațiul virtual. Dar, s-a întâmplat să fie difuzate și la televiziune, ceea ce mi-a ușurat într-un fel situația. Iată, pentru această ediție, conducerea Teatrului Anton Pann a avut în vedere și acest aspect. A gândit în așa fel încât să fie acoperită și partea de online și partea de televiziune. Parteneriatul încheiat cu Televiziunea VTV, fapt pentru care îi mulțumim în mod public ne-a oferit posibilitatea să vedem la aceași oră spectacolele difuzate în online.
Au fost trei zile în care iubitorii teatrului din toată tară, din străinătate, dar și din Vâlcea s-au delectat cu spectacole apreciate și urmărite cu foarte mult interes. Ne-am întâlnit cu Horațiu Mălăele si Nicolae Urs în MĂSCĂRICIUL, după A.P. Cehov, regia Horațiu Mălăele; cu Nicoleta Lefter, Adina Andrei Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu în spectacolul pentru copii A II-A B, de Oana Răsuceanu. Conducerea teatrului a avut în vedere și acest aspect, cei mici, în acest an au fost privați de spectacolele pentru categoria lor de vârstă. A urmat NOAPTEA BUFONILOR, un spectacol de Alexa Visarion, cu Marian Râlea și Richard Bovnoczki. Festivalul a fost încheiat de un nume mare al scenei românești. Povestea lui Ion Creangă, pusă în scenă de Alexandru Dabija, în interpretarea lui Marcel Iureș, ne-a satisfăcut, pentru puțin timp, setea de teatru. ABSOLUT!, s-a numit spectacolul. Absolut minunat acest spectacol după Ivan Turbincă de Ion Creangă, regia Alexandru Dabija, cu Marcel Iureș. Regal actoricesc, așa a simțit Cătălin Florin Burlan, spectator fidel al Teatrului Anton Pann, această ce-a de doua ediție a Festivalului de teatru ”Versus”.
Opiniile privind acest festival organizat de Teatrul Anton Pann au fost extraordinare. Ce ne arată acest lucru, nevoia de teatru care se simte din ce în ce mai mult. Suplinită online nu are aceeași intensitate ca cea din sală unde poți vedea, simți, atât emoția ta cât și pe cea a actorului. Se cuvine în final să aducem mulțumiri Consiliului Județean Vâlcea, ordonatorul de credite, cel care a făcut posibilă continuarea Festivalului ”Versus”. Felicităm conducerea și echipa implicată în organizarea acestui festival. Bravo! Sperăm cât de curând să ne întâlnim în sălile de teatru.