Fără milă

Fără milă trebuie să ne purtăm cu cei care nu au milă de acest popor, de vieţile noastre şi de ale copiilor noştri. Parlamentarii ar trebui să pună de urgenţă în discuţie adoptarea unor legi speciale care să modifice codul penal. Ar trebui introdusă o pedeapsă şi definită pentru acele infracţiuni care duc la moartea multor persoane şi la suferinţa unor mari grupuri de oameni.

Încadrarea omor din culpă mi se pare o absurditate. Culpă este dacă am lovit cu maşina pe cineva şi am omorât, dacă am accidentat cumva pe cineva cu un obiect, un utilaj în timp ce muncea. Ceea ce s-a întâmplat în Colectiv ar trebui denumit simplu “Neglijenţă criminală”. Moartea şi rănirea unor grupuri de persoane, precum şi suferinţele unor mari grupuri ar trebui pedepsite cu minim 20 de ani de puşcărie. Iar atentatele teroriste aşa cum erau cele plănuite de ziua României ar trebui pedepsite cu minim 25 de ani de puşcărie. Trebuie o legislaţie fără milă pentru cei care nu au milă. Iar cei încarceraţi pentru asemenea infracţiuni trebuie să aibă parte de condiţii adecvate caracterelor lor de monştri. Muncă silnică, izolare, hrană exact ca cei din centrele de plasament, apă cu porţia, lumină cu porţia. Să stea în frig iarna aşa cum stau mii de români care muncesc din greu pentru a plăti facturile şi să transpire vara până îi ia dracu. Trebuie să îi fie teamă oricărui terorist să fie arestat în ţara noastră. Dacă în SUA există pedeapsa cu moarte în unele state poate ar trebui să intervenim şi noi şi pentru unele infracţiuni să acordăm aceeaşi pedeapsă. Pentru cei din a căror vină ard până la carbonizare nişte tineri nevinovaţi sau pentru cei acer sunt în stare să plaseze o bombă care să arunce în are alţi români nevinovaţi ar trebui să existe pedepse mai dure. De asemenea Parlamentul ar trebui să propună legi şi pedepse mai dure pentru deţinerea, transportarea şi manipularea de explozibil, armament sau substanţe toxice care pot fi folosite al distrugeri în masă. Simpla deţinere de explozibil fără să fi autorizat sau de o arma automată ar trebui pedepsită tot cu minim 10-15 ani de puşcărie!
Întrebaţi orice cetăţean cinstit şi corect al acestei ţări dacă ar fi de acord cu astfel de legi şi veţi remarca o unanimitate. Hai să votaţi şi voi în unanimitate aşa ceva şi să transmiteţi un semnal clar celor care ne vor răul că noi nu tolerăm comportamente criminale şi teroriste.

Traian GUMINSKI