Exemplul liberalilor trebuie urmat de toate partidele


Dacă se vor ţine de cuvânt, liberalii vor avea la alegerile de anul viitor cei mai “curaţi” candidaţi. Pentru binele societăţii noastre ar fi bine ca toate partidele să adopte asemenea criterii şi să scoată din administraţiile locale şi din parlament oameni care chiar nu mai au ce căuta acolo.

După atâţia ani prin presă ştim însă că acest lucru nu se va întâmpla. Vă prezentăm în continuare un comunicat primit de la Cabinetul deputatului Cristian Buican, preşedinte al PNL Vâlcea.
“În cadrul şedinţei Biroului Politic Judeţean al Partidului Naţional Liberal Vâlcea, de joi, 3.12.2015 a fost discutată şi supusă aprobării propunerea conducerii centrale a partidului privind Criteriile de Integritate pentru stabilirea candidaţilor pentru alegerile din anul 2016 din partea Partidului Naţional Liberal. În urma unei reale dezbateri a materialului propus de către conducerea centrală a partidului, Biroul Politic Judeţean al PNL Vâlcea a votat şi adoptat Criteriile de Integritate, cu două amendamente, ce vor fi discutate în cadrul Consiliului Naţional al PNL ce va avea loc vineri, 11.12.2015.
Cele zece criterii constituie un ”Decalog” al criteriilor de selecţie a candidaţilor PNL pentru orice tip de alegeri şi vizează:
1) Lustraţia;
2) Traseismul politic;
3) Nepotismul
4) Contractele cu statul;
5) Falsul în declaraţii;
6) Stările de incompatibilitate şi conflict de interese;
7) Atitudinile discriminatorii;
8) Datorii la bugetul de stat;
9) Plagiatul;
10) Problemele penale
Aşa cum este normal şi democratic, am avut în cadrul BPJ de joi o discuţie aplicată şi interesantă despre propunerea conducerii centrale privind Criteriile de Integritate pentru candidaţii PNL ce doresc să candideze la anul în alegeri. Au existat şi două amendamente care au fost transmise Secretariatului General pentru a fi discutate în cadrul şedinţei Consiliului Naţional al PNL ce va avea loc vineri, for ce trebuie să adopte acest decalog al Criteriilor de Integritate. Aşa cum era de aşteptat, BPJ al PNL Vâlcea a adoptat aceste Criterii de Integritate, ceea ce denotă că PNL este partidul receptiv la mesajul transmis de societate” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican. (T.G.)