Excelentă “radiografie” a unei proaste guvernări realizată de deputatul Eugen Neață

Parlamentarul social democrat este cel mai activ parlamentar ce l-a avut Vâlcea din punct de vedere al declarațiilor, luărilor de cuvânt și textelor transmise electoratului.
Redăm unul din ultimele sale texte în care îi pune la zid pe cei care și bat joc, zi de zi, de cetățenii acestei țări:
“Cearta pentru cine este cel mai frumos liberal a trecut în plan secund.
Politica adevărată nu se potrivește cu socoteala de la sediul de partid. Concursul de frumusețe pentru cine e cel mai cel liberal nu se mai lipește în buletinele de știri ale televiziunilor cu măcelul care se prefigurează în Afganistan și cu certificatele de vaccinare falsificate sub ochi vigilenți ai ministrului liberal de la Afacerile Interne românești.
Cum să pui pe același perete imaginile missurilor liberale și islamistul care se detonează în mijlocul mulțimii afgane? Dar, mai ales, cum să lipești pe același ecran zâmbetul încrezător al ministrului Bode alături de imaginea certificatului fals de vaccinare, oferit contra unei umile bancnote de o sută de euro? Cearta pentru cine este cel mai frumos liberal, care a fost servită zi de zi românilor, de dimineața și până seara târziu, s-a topit în actualitatea concretă a celor mai coalizate neputințe guvernamentale.
Peste români vin scumpirile la toate energiile facturabile. Mai vine și școala despre care miniștri sănătății și învățământului vorbesc pe toate televiziunile sporind toate confuziile posibile.
S-ar putea să vină și un val de refugiați afgani pentru care ministrul Bode ne informează că zugrăvește câteva încăperi și pregătește un chestionar cu întrebări obligatorii. Ne-am petrecut vara politică urmărind concursul de frumusețe organizat pentru congresul partidului care guvernează în România. Am asistat împreună la faza pe grupuri și pe găști, pe localități și pe filiale județene, pe regiuni și pe surse de informare internaționale, produse anume pentru a compromite și pentru a departaja.
Concursul de frumusețe liberală, oferit populației ca spectacol estival, se retrage pentru moment în culisele unei realități complicate, cu foarte puține soluții guvernamentale.
După ce a râs cu gura până la urechi și s-a emoționat de-o parte și de alta a candidaturilor liberale la congresul de frumusețe care se anunță, populația citește, fără să-i vină să creadă, facturile la energie, cifrele în creștere ale infectării cu coronavirus, etichetele cu prețuri la produsele de pe raftul magazinelor și alte vești la fel de bune, care se află încă pe drum. Până la concursul de frumusețe propriu-zis mai sunt câteva săptămâni. Suficient timp pentru a vedea, nu cine va fi missul liberal, care ne interesează foarte puțin aici, ci care sunt adevăratele urmări ale spectacolului care ni s-a prezentat”.

Traian GUMINSKI