Excelentă iniţiativă a primarului din Perişani pentru stimularea natalităţii

În comuna de munte populaţia îmbătrâneşte. Numărul familiilor tinere scade, anul trecut au fost înregistrate doar 7 naşteri în Perişani. Primarul Ion Sandu încearcă să încurajeze naşterile, dar şi rezultatele obţinute de elevii din comună.

Iniţiativa sa propusă Consiliului Local vizează stimularea creșterii natalității și obținerea unor rezultate și mai bune în învățământ. Primăria urmează să acorde din bugetul local bani pentru fiecare nou-născut și pentru fiecare elev ce trece cu brio examenul de final de clasa a VIII-a.
Femeile care nasc vor primi câte 1.000 lei pentru fiecare naștere. Bani vor primi și elevii ce trec cu brio capacitatea: câte 500 lei pentru cei ale căror medii sunt de la 9.00 în sus, 400 lei peste media 8, 300 lei peste media 7, 200 lei peste media 6 și 100 lei peste media 5.
În mediul rural banii au altă valoare şi pentru un elev de clasa a opta 5 milioane de lei vechi sunt o adevărată avere. Iar banii primiţi de femeile care nasc vor ajuta la cumpărarea trusoului necesar unui sugar. (T.G.)