Eveniment Vâlcean – doi ani de huleală, dar şi de realizări frumoase!

Dragi cititori, voi care sunteţi lângă noi de când am început acest proiect. Azi am împlinit doi ani. Doi ani în care nu de puţine ori am fost la limita de a renunţa, dar şi împinşi de la spate pentru o meserie pe care o iubim, am continuat! Doi ani în care ne-am cunoscut prietenii, iar după un timp, o parte dintre ei ne-au hulit! Doi ani în care am avut şi realizări frumoase, care dacă ne-aţi urmărit, le-aţi observat.

Fiecare dintre noi are ani în spate de muncă pentru că meseria de jurnalist nu este ceea ce vedeţi voi. Este o muncă asiduuă de documentare în spate, de teren prin locuri uneori uitate de lume, în căutarea unei poveşti altfel, pentru a vă face cunoscute poveşti de viaţă frumoase.
Este acea meserie pe care o înjuraţi voi cel mai des şi o blamaţi, cărora le acordaţi cuvinte gen “ziarist de căcat”, “prost”, “incult”, “curvă proastă”… şi multe altele… Ziarişti de provincie care aleargă pe coclauri zile întregi pentru a scrie un reportaj, ziarişti care bat la uşile primarilor pentru a încheia un contract, iar banii care îi încasează de multe ori nici pentru benzină nu ajung, care aleargă după subiecte poate doar-doar vor prinde un cadru. Dar după opinia voastră, suntem ziariştii ăia de căcat pentru că vă oferim informaţii, de cele mai multe ori poate nu pe placul vostru.
“Eveniment Vâlcean” a adunat o echipă, nu suntem foarte mulţi, avem colaboratori, dar cel mai important, avem experienţă şi ne respectăm meseria, dar o respectăm şi pe a voastră. Noi nu vă injurăm, nu vă criticăm. Încercăm să fim cât mai imparţiali. Câteodată nu vă mulţumeşte nici asta. Dacă îl lăudăm pe unul care merită, sigur suntem plătiţi, dacă îl criticăm pe unul, nu ne-a dat şpagă.
Să stiţi că şi noi suntem oameni. Cu salarii mici, care de multe ori abia ajung să ne întreţinem, dar ne iubim meseria. Avem familii ca şi voi, avem copii pe care ne zbatem să îi creştem, cu greu, iar dacă suntem bolnavi, ajungem la urgenţe şi ne e teamă să spunem unde lucrăm. Poate medicul ne lasă undeva uitaţi doar pentru simplul fapt că doar cu ceva timp în urmă am îndrăznit să îl criticăm pentru că a avut plângeri.
Câteodată pierdem din informaţie, pentru că asta suntem, un ziar informativ, ne cerem scuze. Ne asumăm orice faptă reală de care ne acuzaţi. Pentru că suntem oameni ca şi voi, avem familii, avem probleme…
Acum, la ziarul acesta în care ne-am pus sufletul, lucrăm de doi ani, şi sperăm să fie cât mai mulţi, chiar dacă ne veţi înjura în continuare. Vom continua pentru că asta ştim să facem, asta ne dorim! Încercăm să vă dăruim zâmbete prin poveşti frumoase, prin ştiri atractive, dar şi prin evenimente menite să atragă atenţia!
Să nu credeţi că o facem gratis, vrem să fim plătiţi cu idei frumoase, cu alte poveşti frumoase, cu fapte de viaţă care să ne inspire, fără răutăţi, fără invidii… Unii dintre noi aţi fost de la început lângă noi şi vă mulţumim pentru că ori de câte ori am vrut să renunţăm, ne-aţi împins de la spate să continuăm… La mulţi ani nouă! La mulţi ani şi vouă care ne citiţi şi ne sunteţi alături! Vom continua cum ştim noi mai bine! Citiţi-ne!

Letiţia LAZĂR