Eveniment cultural important la Arhiepiscopia Râmnicului! Lansare de carte joi, 6 iunie 2024

Arhiepiscopia Râmnicului organizează un nou eveniment cultural prilejuit de lansarea volumului Mântuiește, Bunule, sufletele noastre!, ce va avea loc joi, 6 iunie 2024, la ora 18.00, în Sala „Emaus” a Centrului pastoral „Sfântul Ierarh Calinic”, iar bucuria lecturii va fi împărtășită auditoriului de actorul Marius Chivu.

Apărut în cadrul colecției „Verba Hierarchiae”, la Editura „Praxis” a Arhiepiscopiei Râmnicului, volumul Mântuiește, Bunule, sufletul noastre! prezintă tâlcuirea duhovnicească a Rugăciunii Împărate Ceresc, cea care „descoperă, prin profunzimile sale teologice, taina Pogorârii Mângâietorului și Duhului Adevărului în viața noastră, pentru a Se sălășlui în inimile noastre și a ne împărtăși viața dumnezeiască. Rugăciunea apare ca o împreună-lucrare, a lui Dumnezeu și a omului, în care Duhul Sfânt mișcă voința omului și omul atrage prin voința sa harul lui Dumnezeu și, totodată, în taina rugăciunii descoperim smerenia nădăjduitoare în sălășluirea Duhului Sfânt în noi, a Cărui prezență se face simțită ca aducătoare de liniște, de lumină și de bucurie negrăită”, ne încredințează Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie.

În cadrul colecției „Verba Hierarchiae”, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a oferit anterior fiilor duhovnicești, ca, de altfel, tuturor cititorilor, o tâlcuire a rugăciunii „Tatăl nostru” în volumul Și ne învrednicește să Te numim pe Tine, Tată!”