Eusebiu Veţeleanu – votat de primarii liberali în Consiliul Director ADI APA VÂLCEA

O şedinţă furtunoasă a Asociaţiei de Dezvoltare ADI APA Vâlcea a avut loc ,miercuri 31 ianuarie, în Râmnicu Vâlcea. Şedinţa a început cu întârziere, deoarece pentru a fi statutară era obligatorie prezenţa a două treimi din membri, adică 52 de reprezentanţi ai administraţiilor componente. Cvorumul a fost depăşit în cele din urmă prin sosirea cu întârziere a altor primari.

Principalul punct al ordinii de zi a fost completarea Consiliului Director al Asociaţiei cu un membru. Reamintim că PNL Vâlcea deţine în ADI APA în prezent o majoritate simplă în această asociaţie. Cei din PSD au dorit să îl promoveze pe Cristian Nedelcu, primarul municipiului Drăgăşani (pe acest loc rămas vacant).
Primarul Robert Schell (Brezoi) le-a comunicat că şi el ar susţine candidatura domnului Nedelcu, numai că acesta nu poate candida deoarece statutul asociaşiei prevede principiul rotaţiei în consiliul director, iar Dăgăşani a mai avut reprezentare în acest organism. Nicu Spiridon, reprezentant al Consiliului Judeţean a făcut atunci o mutare surprinzătoare şi l-a propus pe Eusebiu Veţeleanu (PER) – viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea.
Alexandru Dediu, primar Păuşeşti Măglaşi l-a propus pe Cătălin Avan (PNL) – primar al comunei Păuşeşti Otăsău. Nu au mai existat alte propuneri.


A solicitat cuvântul Ion Spîrleanu, primarul comunei Creţeni care. neînţelegând, credem noi, exact situaţia, a ţipat şi a acuzat, nu pe cineva concret, că se umblă cu diverse “chichiţe ca să nu fie pus domnul Nedelcu”. Primarul din Creţeni şi-ar fi dorit în acest post pe edilul din Drăgăşani, probabil şi pentru apropierea comunei sale de acest municpiu. Mai mulţi primari i-au explicat în timpul în care se făceau buletinele de vot că nimeni nu are ceva împotiva domnului Nedelcu, dar încălcarea statutului ar duce de la sine la anularea votului în instanţă.
După votul secret s-au anunţat rezultatele. Au votat 59 de reprezentanţi. Două buletine de vot au fost nule. Eusebiu Veţeleanu a obţinut 35 de voturi, iar Cătălin Avan doar 22 de voturi. Deci viceprimarul Râmnicului a fost ales şi de unii primari PNL.
Redacţia noastră are un respect deosebit faţă de toţi edilii responsabili din această Asociaţie, indiferent de culoarea lor politică, şi nu vom ezita să criticăm pe oricine din conducerea ADI APA care va face diferenţe între comunităţi pe principii politice. Ca mulţi alţi jurnalişti, credem că luptele politice nu au rost în astfel de Asociaţii care pot atrage fonduri importante pentru tot judeţul, iar alegerea unor oameni nu ar trebui să ţină cont deloc de culoarea politică.
Iată declaraţiile celor doi candidaţi date redacţiei noastre după vot:

Eusebiu Veţeleanu, viceprimar Râmnicu Vâlcea: “Am tot respectul pentru primarul Cătălin Avan. Personal, am fost de părere că în această funcţie ar fi trebuit ales primarul municipiului Drăgăşani pentru a avea şi sudul judeţului un reprezentant în Consiliul Director al Asociaţiei. Nu am avut intenţia de a candida şi aţi văzut că am fost propus după ce membrii Asociaţiei au luat la cunoştiinţă că în conformitate cu actualul statut al ADI APA trebuie respectat principiul rotaţiei, deci o unitate administrativă care a avut deja reprezentant în Consiliul Director îl mai poate avea abia după ce toate localităţile vor fi avut odată reprezentare. Nu este o funcţie care să aducă un câştig financiar celui care o ocupă sau o putere politică, este doar o responsabilitate. Noi vrem ca ADI APA să ajute la dezvoltarea întregului judeţ pentru că aşa este normal”.

Cătălin Avan, primar comuna Păuşeşti Otăsău: “Am acceptat să candidez, propus fiind de colegul meu Alexandru Dediu, primar al comunei Păuşeşlti Măglaşi, pentru a arăta concret deputatului Cristian Buican că noi liberalii nu suntem uniţi şi că sunt mai mulţi care au alte interese. Personal, nu sunt afectat că nu am fost ales în această funcţie deoarece ştiţi bine că am destule proiecte de care mă ocup în comuna mea şi în primul rând sunt dator faţă de cei din Păuşeşti să duc la îndeplinire tot ce am promis în campanie, nu să particip pe la şedinţe în Consilii Directoare. Probabil unii colegi liberali au avut ocazia acum să se achite de nişte promisiuni făcute celor din PSD. Nu e treaba mea”.

Traian GUMINSKI