Eugen Beza va antrena pe SCM Râmnicu Vâlcea

Din această vară, noul antrenor principal al formației SCM Râmnicu Vâlcea este Eugen Beza, cel care are stânse legături cu Vâlcea, având soția și familia ei de pe meleaguri vâlcene. În două rânduri, tehnicianul a fost antrenor interimar la FC Hermannstadt, dar și ”secund” la sibieni pentru mai mulți ”principali”. Cu el pe bancă a retrogradat FC Hermannstadt din prima ligă în vara anului 2021.
Ulterior, a preluat nou-promovata în Liga 2 CSC Șelimbăr, pe care a condus-o circa un an și jumătate (iunie 2021 – noiembrie 2022), iar în sezonul recent încheiat a fost antrenor secund și analist video în stafful lui Alexandru Pelici la Campionii FC Argeș, în Liga 2, apoi antrenor interimar după demiterea timișoreanului și după aceea ”principal”. Despărțirea de piteșteni a venit după etapa a noua, la circa trei luni și jumătate de la semnarea contractului. Ca fotbalist, Eugen Beza a jucat pentru Viromet Victoria, Inter Sibiu, Minaur Zlatna, Apullum Alba Iulia, FC Sibiu, CS Otopeni, FCM Câmpina, Forex Braşov, SKA-Energiya Khabarovsk, Voinţa Sibiu și Măgura Cisnădie. Cu Voinţa a reuşit promovarea pe prima scenă în 2011 şi a evoluat 28 de meciuri în sezonul 2011-2012 al Ligii 1. În rest a evoluat în ligile 2, 3 și 4.
Tehnicianul care a antrenat pe vâlceni în sezonul trecut, Gabriel Mangalagiu, și-a încheiat contractul, dar cel mai probabil va rămâne în cadrul clubului.