Emoţii pentru proiectele comunei Popeşti

Administraţia comunei Popeşti a depus în primăvara acestui an mai multe proiecte pentru a primi finanţare pe PNDL 2. Ministerul a avizat favorabil 5 dintre acestea. Dar cum fosta administraţie nu făcuse nimic în acest sens şi cum actuala nu ştia care din proiecte va primi finanţare şi nu putea angaja bugetul local în efectuarea de studii pe proiecte care nu erau sigur aprobate, s-a ajuns în situaţia în care imediat după aprobare primarul Aurora Măgură şi echipa din primărie au trebuit să pornească de la zero.

Un proiect de la zero înseamnă mult deoarece documentaţia cerută de Guvern pentru semnarea contractului este extrem de stufoasă, proiecte tehnice ,studii, avize etc. Guvernul fixase ultima zi de depunere a documentaţiei la finele lui noiembrie apoi data a fost devansată termenul limită fiind 30 octombrie.
“Suntem în mare criză de timp şi vă spun sincer că am nişte emoţii cum nu am avut niciodată. Am pornit proiectele de la nimic nu aveam nici studii geo făcute, nimic nici cadastrare. Sper să terminăm şi cu avizele zilele astea, vreau să merg la Minister pe 20 octombrie să le depun ca în cazul în care mai lipseşte ceva, ni se mai cere un act să am timp să îl fac până în termenul limită. Comuna noastră are nevoie de aceste finanţări, de aceşti bani, de toate aceste proiecte pe care singuri nu avem cum să le facem. Nu mă gândesc că adversarii politici vor spune că eu sunt de vină în cazul în care pierdem o finanţare, ei oricum nu vor spune că e meritul meu în cazul în care le vom duce la bun capăt, mă gândesc însă la toţi cei din Popeşti. La aceşti locuitori care au dreptul şi ei la puţin confort, la o viaţă mai bună şi nu e drept să pierdem această şansă pentru o hârtie care lipseşte dintr-un dosar”, spune primarul Aurora Măgură. (T.G.)