Emilian Frâncu nu vrea să fie președintele ALDE Vâlcea

Scriam recent că la Vâlcea ALDE ar putea renaște dacă Călin Popescu Tăriceanu și-ar aduce aminte că la Vâlcea organizația are singurul fost deputat, senator și primar de municipiu din România.

L-am revăzut apoi, la scurt timp, pe Emilian Frâncu la lansarea cărții sale despre presa din România și lipsa de statut profesional a acesteia.
Cu această ocazie fostul lider al liberalilor mi-a reproșat cumva că nu i-am solicitat o declarație la publicarea articolului respectiv.
“Nu vreau să creadă unii colegi de ai mei că urmăresc o asemenea poziție, mai ales că nu este adevărat. Eu am avut ocazia să conduc organizații județene puternice, să le reconstruiesc, să le duc la victorii electorale. Acum aici în ALDE nu acesta este scopul meu, pur și simplu nu aș mai accepta să conduc nicio organizație județeană de partid. ALDE are oameni care pot ocupa cu succes și rezultate bune o asemena funcție. Eu îi sprijin și îi ajut pe toți cei care au calități de lider și în același timp încerc să ajut partidul să identifice candidați buni pentru localele de anul viitor din comunele județului. Cunosc foarte bine mediul rural din județ și mai cunosc personal foarte mulți oameni care ar fi buni primari sau viceprimari sau consilieri locali. Comunitățile locale au nevoie mai mult ca oricând de oameni capabili să accelereze dezvoltarea lor. Nu vreau să particip la alegerile locale de anul viitor ci vreau ca împreună cu ai mei colegi din ALDE Vâlcea să găsim cei mai buni oameni din activul nostru pe care să -i aducem în fața electoratului. În același timp încerc să duc la bun final crearea în mod oficial a unui statut profesional pentru jurnaliștii din România. Dacă presa din țara noastra va avea cu adevărat oameni profesioniști în presă și oameni dedicați comunităților și pregătiți în funcțiile din administrație lucrurile vor evolua în bine”, precizează Emilian Frâncu. (T.G.)