ACORD IMPORTANT – în domeniul sportului semnat la Paris – de ministrul Bogdan Matei și omologul său francez, Roxana Mărăcineanu

Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, alături de directorul general MTS, Daniel Jianu s-a aflat la Paris pe 29 septembrie unde s-a întâlnit cu ministrul Sporturilor din Republica Franceză, Roxana Mărăcineanu, pentru a semna o înțelegere administrativă între cele două țări. La semnarea protocolului a participat și ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu.

Prin această cooperare țările își exprimă dorința de a continua colaborarea în domeniul sportului în limitele competențelor fiecărei părți si va fi pusă în practică sub forma schimburilor de informații și de experiență, organizării de stagii și a participării la acțiunile de formare, organizării în comun a seminariilor, a conferințelor și a altor inițiative de interes comun.
“Prin această cooperare țările își exprimă dorința de a continua colaborarea în domeniul sportului în limitele competențelor fiecărei părți și va fi pusă în practică sub forma schimburilor de informații și de experiență, organizării de stagii și a participării la acțiunile de formare, organizării în comun a seminariilor, a conferințelor și a altor inițiative de interes comun.
Acordul pe care l-am semnat reprezintă un factor de dezvoltare a legăturilor de prietenie și de înțelegere reciprocă. Prin acestă înțelegere ne dorim să respectăm principiile fundamentale ale olimpismului menționate în Carta olimpică și să edificăm o lume mai bună și mai pașnică. Aș vrea pentru început să ne ocupăm de natație, dată fiind și experiența doamnei ministru Roxana Mărăcineanu. Cred că schimburile de experiență dintre țări reprezintă cele mai bune metode de dezvoltare în vederea consolidării sportului de performanță” – Bogdan Constantin Matei, Ministrul Tineretului și Sportului.