Elevi şi profesori de la CN Mircea cel Bătrân au participat la o întâlnire transnațională în Turcia

În perioada 9 -13 mai 2016, 13 elevi și 6 profesori de la CN Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea au participat la mobilități transnaționale și la activități de învățare organizate de Değirmenbaşı Secondary School, Çarşamba, Samsun, Turcia. Activitățile au fost organizate în cadrul proiectului Erasmus The Maths Rissing All Europe cu nr. 2015-1- TR01-KA219-022145_3.

Timp de o săptămână, participanții în mobilitate au primit informații despre sistemul de învățământ din Turcia, au vizitat școala gazdă și alte două școli Durmuş Torun Primary School, Çarşamba Science High School, au vizitat Universitatea din Samsun și au fost invitați la Çarşamba National Education, la prefectura și la primăria din Çarşamba.
Elevii și profesorii din cele trei școli partenere din Finlanda, Romania și Turcia au desfășurat activități de învățare centrate pe matematică, au vizionat clipuri video referitoare la aplicațiile matematicii în viața de zi cu zi, au fost implicați în dezbateri despre tehnici si strategii în predarea matematicii și au participat la prezentarea unei expoziții cu materiale didactice confecționate de elevi și profesori, materiale care pot fi utilizate în cadrul procesului de predare-învățare. De asemenea, elevii au fost inițiați în jocuri matematice bazate pe logică și strategie. Au fost completate chestionare privind lecțiile de matematică pentru a putea a compara metodele de predare din Turcia, Finlanda și România.
În vederea implementării proiectului, au fost purtate discuții referitoare la activitățile ce urmează a se derula în lunile următoare, la rezultatele care trebuie atinse și au fost atribuite sarcini specifice fiecărui partener.
De la CN Mircea cel Bătrân au participat în mobilitate pentru activități de învățare următorii elevi: Berbece David, Zapciroiu Tudor, Dărămuș Ștefania, Florea Larisa, Zapciroiu Miruna, Nemoianu Carla, Deaconeasa Sofia, Roșoga Radu, Rădulescu Ioana, Stanca Albert, Boldu Denis, Boldu Darius, Poștea Călin. Aceștia au fost însoțiți de profesorii participanți în mobilități transnaționale: Mărăndici Tatiana, Aron Roxana, Pană Cătălin, Arișanu Ana-Maria, Alexandru Floriana și Popescu Letiția.
Pe durata vizitei, au mai fost planificate vizite culturale în regiunea Samsun. Această mobilitate a fost o experiență de învățare și culturalizare, un schimb de bune practici și o deschidere spre prietenie și toleranță.