Elevi şi profesori de la CN Mircea cel Bătrân, activități de învățare și schimb de experiență în Spania

Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea implementează proiectul Erasmus+ “Popular culture in school” cu nr. 2015-1-RO01-KA219-015009_1, proiect în care CN Mircea cel Bătrân este coordonator. Parteneriatul este format cu alte trei școli din Suedia, Spania și Turcia. Obiectivul principal al proiectului este reducerea efectelor negative ale culturii populare asupra elevilor, prin eficientizarea activităţilor curriculare şi stimularea performantelor scolare.

erasmus-1
„În perioada 07 – 11 noiembrie 2016, 11 elevi și 2 profesori însoțitori au participat la activități de învățare a avut loc la Colegio Escolapias, Valencia Spania. Timp de o săptămână, în cadrul activităților de învățare, elevii au lucrat în echipe mixte cu colegii lor din școlile partenere. Programul de învățare a fost centrat pe marketing și consum, pe influența mass – media privind percepția evenimentelor care au loc în societate, pe modalitatea în care agenții economici promovează produsele, pe lucrul în echipe mixte în vederea elaborării unor proiecte care să transmită un mesaj pop culture referitor la temele abordate în procesul de învățare”, ne-a spus prof. Tatiana Mărăndici, coordonatorul proiectului.
Profesorii însoţitori care au participat la seminarii în Spania au fost Mărăndici Tatiana și Barbu Marcela, iar elevii – Cismaru Giulia, Mărgineanu Narcisa, Roată Ștefan, Gheorghe Andrei, Petcan Miruna, Ionică Valentina, Olteanu Daiana, Voicu Andreea, Nițu Daniela, Năstasie Teodora, Bercea Izabela.
Echipa CN Mircea cel Bătrân s-au bucurat de momente pline de emoţie şi au trăit experienţe deosebite alături de colegii din proiect, vizitând şcoli, muzee, realizând jocuri distractive. (L.L.)