Dumitru Pearcu vrea să retragă echipa “Unirea Tomșani” din campionat

Cel mai longeviv primar din județ, Dumitru Pearcu, este extrem de supărat și ar dori să retragă echipa locală “Unirea Tomșani” din campionat.

Reacția edilului pare normală după ce echipa localității a fost efectiv măcelărită de arbitraj și apoi de “Comisia de Disciplină”.
Unirea Tomșani a fost amendată cu 2100 de lei de Comisia de Disciplină a AJF, iar mai mulți jucători, dar și antrenorul au încasat împreună 40 de etape de suspendare.
Nemaipomenita sancțiune a AJF vine după meciul disputat în Superligă cu formația Chimia 1973 Rm. Vâlcea.
Edi Dumitrescu a luat 16 etape de suspendare, pentru că i-ar fi dat un șut în fund arbitrului, Silviu Smedescu – 6 etape pentru că l-ar fi călcat pe arbitru, Bardac – 4 etape, iar Oprița și antrenorul Marian Hera câte – 2 etape.
Primarul Dumitru Pearcu este revoltat că brigada de arbitrii a fost din Râmnicu Vâlcea, adică din aceeași localitate cu echipa adversă și apoi că observatorul Emil Râmnicreanu a făcut parte și din echipa care a judecat cazul la Comisia de Disciplină. Observatorul a completat ilegal raportul la aceeași masă cu arbitrul identic cu acesta. Este clar că cei din Tomșani au motive să reclame o imparțialitate.
Despre mizeriile din arbirajul vâlcean a vorbit deseori și un alt edil, Cătălin Avan din Păușești care a dorit la un moment dat să înscrie echipa localității sale în campionatul altui județ pentru a nu mai fi batjocorit de arbitrii incorecți. (T.G.)