Drumuri, apă şi canalizare în Stăneşti

Unul dintre cei mai eficienţi şi gospodari edili pe care îi au liberalii, este primarul Ionel Michiu. Fost militar de carieră a adus ordine, disciplină şi rigurozitate în administraţia locală a micii comune Stăneşti şi a pregătit, etapizat, dezvoltarea şi modernizarea localităţii.

Am vizitat în 8 martie comuna şi am găsit-o într-un adevărat şantier, cu multe femei aflate la lucru, deşi era ziua lor. Primăria are acum un sediu dotat, mic, dar elegant şi modernizat.
Se lucra de zor în mai multe sate ale comunei deoarece sunt în desfăşurare lucrări executate de mai multe societăţi de construcţii.
Cu finanţare acordată de celebra Ordonanţă 28 se asfaltează două drumuri: cele care leagă satele Vârleni de Linia Dealuri şi Cucuieşti-Stăneşti. Este vorba de 6 kilometri de drum făcut de la zero, cu rigole, podeţe de trecere în curţile oamenilor, asfalt, sistem de scurgere a apelor pluviale. Lucrarea este preconizată a se finaliza în anul 2017.
Peste 350 de persoane se vor putea racorda în luna iunie la reţeaua de apă curentă. Se lucrează de zor la extinderea actualei reţele în satele Cioponeşti şi Borcăneşti.
Prin Agenţia Fondului de Mediu, sistemul de canalizare va fi extins în toată localitatea, adică în satele Valea Lungă, Stăneşti, Cuculeşti, Gârnicetu şi Sueşti, sat celebru pentru că aici doarme somnul de veci Patriarhul Iustinian Marina.
Anul viitor canalizarea va fi finalizată în Stăneşti iar primăria speră să poată accesa alte fonduri de dezvoltare a infrastructurii. (T.G.)