Drumul spre Malul Alb din Bujoreni va fi asfaltat

 

Comuna Bujoreni, care este la doar o aruncătură de băţ de municipiul Rm. Vâlcea, se devoltă pe zi ce trece. Una dintre marile realizări ale primarului Alexandru Roşu este introducerea canalizării. De asemenea, modernizarea drumurilor agricole este o altă investiţie importantă a administraţiei locale. Proiectele pentru dezvoltarea comunei, însă, nu se opresc aici. 

“La mijlocul lunii decembrie, la Bujoreni au fost demarate lucrările la reţeaua de canalizare. Vremea a permis firmei care se ocupă de această investiţie să-şi ducă la îndeplinire planurile pentru prima parte a proiectului. Astfel, până în acest moment, reţeaua de canalizare a fost introdusă pe o lungime de 4 kilometri în mai multe zone ale localităţii. La Gura Văii a fost introdus un kilometru, iar în satul Olteni 3 km. Se lucrează în continuare, şantierele deja sunt deschise. În final, acestă lucrare va avea 13 km. Proiectul este realizat cu fonduri de mediu. De asemenea, în comuna Bujoreni, alimentarea cu apă este finalizată. Mai sunt doar vreo 10 gospodării care nu sunt racordate. Se lucrează şi la reabilitarea acoperişului şcolii din Olteni, dar după ora 12, când copiii termină orele de studiu. Lucrarea este spre finalizare”, ne spune primarul Alexandru Roşu.

Totodată, edilul şef precizează că drumul spre Malul Alb, drum care a fost afectat de lucrările pentru canalizare şi care devenise inpracticabil, a fost pietruit. În perioada următoare urmează şi asfaltarea acestuia. Deja au fost obţinute avizele pentru construcţia podului peste Valea Seacă, iar în maxim 10 zile se începe construcţia lui.  De asemenea, speră ca până la vară să inaugureze terenul de sport din Gura Văii, un parc de joacă, cu valoarea de aproximativ 150 mii lei. De asemenea, rigolele şi trotuarele vor fi în atenţia administraţiei locale în perioada următoare.  În ceea ce priveşte investiţiile, primarul Roşu ne-a informat că a fost finalizată modernizarea drumurilor agricole în comună, fiind vorba de aproximativ 2,7 kilometri. (L.L.)