Dosar penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani! Percheziţii la Costeşti-Vâlcea şi Miroşi-Argeş

Patru percheziţii domiciliare au fost efectuate ieri de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea în localităţile Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, oraşul Costeşti şi comuna Miroşi, judeţul Argeş, care au ridicat în vederea continuării cercetării mai multe înscrisuri şi documente contabile precum şi obiecte de aur în valoare de 5500 de lei.

Poliţiştii au efectuat ieri percheziţii domiciliare la domiciliile a celor doi administratori şi la sediile societăţilor comerciale.
“La data de 28 iunie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţi economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, desfăşoară 4 percheziţii domiciliare în cadrul unui dosar penal în care două persoane sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2015, cei în cauză, în calitate de administratori, ar fi înregistrat, în mod fictiv, în evidenţele contabile, achiziţii de bunuri, deducându-şi, în mod ilegal, impozitele faţă de bugetul de stat. Obiectul de activitate al societăţilor este colectarea şi comercializarea de deşeurilor neferoase. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 500.000 de lei.
La activităţi au participat şi luptătorii ai Serviciului de Acţiuni Speciale, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi specialist criminalist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, dar şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş”, ni se comunică de către IPJ Vâlcea. Cercetările continuă pentru pentru probarea întregii activităţi infracţionale.