Doi bărbați și o femeie după gratii pentru furt dintr-o societate

Polițiștii din cadrul Secției nr. 11 Poliție Rurală Zătreni au reținut miercuri, 26 iunie 2024, trei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat.

“În fapt, la data de 25 iunie a.c., în jurul orei 13:30, polițiștii au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în noaptea de 23 spre 24 iunie a.c., persoane necunoscute ar fi sustras din anexele unei instituții, două motofierăstraie și 10 litri de motorină, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 8.000 de lei.

În urma activităților desfășurate de către polițiști, aceștia au stabilit identitatea a trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii, fiind vorba de doi bărbați cu vârste de 25 și 37 de ani, din județul Olt, și o tânără, de 23 de ani, din județul Vâlcea.

În acest context, polițiștii au emis mandate de aducere pe numele acestora, cele 3 persoane fiind identificate în localitatea Piatra – Olt, din județul Olt și ulterior conduse la Secția nr. 11 Poliție Rurală Zătreni, pentru continuarea cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, față de cele trei persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, în vederea luării unei măsuri legale”, au comunicat polițiștii vâlceni.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat pentru documentarea întregii activități infracționale ale acestora.

Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate.

Activitatea a beneficiat de ajutorul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.