Descoperă ACUM ce recomandări au specialiștii pentru cei care vor să utilize un gard electric

Când vine vorba de un gard electric, există recomandări de cablare, înălțime și spațiere, de care trebuie să ții cont, în funcție de tipul de animal pentru care dorești să-l folosești. Tensiunea, dar și tipul și numărul corect al firelor sunt destul de dificil de ales. Pentru folosirea adecvată a echipamentului există câteva trucuri pe care specialiștii le recomandă celor care își doresc să implementeze acest sistem de îngrădire. Dacă vrei să folosești un gard electric și îți dorești să descoperi recomandările experților, citește în continuare acest articol.

Iată care sunt sfaturile privind echipamentul și instalarea!

Dimensiunea gardului

Animalele tinere au mai multă energie să sară, așa că, dacă ai observat acest tip de comportament la animalele tale, e indicat să montezi un gard electric mai înalt. Pentru animalele mici, ai nevoie de un gard mai des. Animalele rapide, precum caii, au vederea mai slabă față de restul animalelor, așa că gardul trebuie să fie mai vizibil.

Izolatori

Dacă nu ai ales un pachet de gard electric complet, atunci e necesar să investești în izolatori de înaltă calitate. Aceștia au rolul de a fixa sârma și pot avea unul sau două șuruburi de prindere. Există mai multe modele din care poți alege, în funcție de nevoile tale, dar și de buget. Alege un izolator rezistent, care să ajute la o prindere corectă a plasei.

Avertisment pentru oameni

Dacă ai montat gardul într-o zonă care se învecinează cu un drum public sau cu un traseu intens circulat, atunci e foarte important să folosești semne de avertizare, pentru a evita anumite incidente. Ține cont că oamenii care nu sunt specializați ar putea confunda un gard electric cu unul obișnuit.

Tensiune

Domeniul corect de tensiune se stabilește în funcție de animalul pe care îl crești. Pentru rase greu de controlat se recomandă un minim de 4000 de volți, iar pentru animalele mai docile este recomandat un minim de 2000 de volți. Majoritatea animalelor domestice pot fi ușor de controlat cu 3000 de volți, așa că, poți începe cu această tensiune sigură.

Sârma

Cel mai important material folosit la gardurile electrice pentru animale este sârma. Este important ca la instalarea gardului să legi corect sârma. Specialiștii recomandă ca firele superioare, dar și cele inferioare să fie conectate la cel puțin jumătate de kilometru. Un magazin de specialitate unde poți găsi garduri electrice de calitate la prețuri avantajoase este magnetcenter.ro. 

Montarea unui gard electric este o opțiune superioară gardului de sârmă, fiindcă necesită mai puține materiale de construcții și mai puțin timp de instalare. În vreme de secetă, poți muta gardul în zonele cu pășune mult mai rapid. Pentru animalele de pășunat și pentru toate tipurile de vite, gardul electric este o barieră mentală, nu fizică.

Sursă foto: pexels.com