Deputatul Ștefan Ovidiu Popa a inițiat o nouă lege

În ultima săptămână a lunii septembrie deputatul Ștefan Ovidiu Popa a participat, împreună cu deputații social-democrați de Vâlcea, la întâlnirea cu unul dintre cei mai prestigioși parlamentari pe care i-a avut județul nostru. Este vorba despre Acsinte Gaspar, ales deputat de Vâlcea în anii 1996 și 2000 și, din 2004, pentru nouă ani, judecător la Curtea Constituțională a României.
Domnul Acsinte Gaspar a propus o revenire asupra unor legi la inițierea cărora a participat personal în urmă cu mulți ani. Este vorba despre Legea privind proclamarea Zilei drapelului național și Legea privind proclamarea Zilei imnului național al României. Propunerea vizează modificarea unora dintre obligațiile pe care le au organizatorii de evenimente publice în privința intonării Imnului național. Ulterior tânărul parlamentar, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, a redactat alături de deputatul Eugen Neață o inițiativă legislativă sugerată de judecătorul Acsinte Gaspar, fost deputat de Vâlcea. Obiectivul modificării legislative este acordarea unui nivel maxim de importanță Imnului național al României în cadrul evenimentelor publice.
“Inițiativa noastră impune organizatorilor să distribuie participanților la eveniment, alături de alte documente de acces, a unor fluturași/flyere pe care să fie tipărite cele 4 strofe ce constituie, potrivit legii, varianta prescurtată a Imnului național. Modificarea legii în acest sens contribuie la instalarea în rândurile publicului a obișnuinței de a intona vocal Imnul național, indiferent de dimensiunile sau de importanța evenimentului organizat.
Prin intonarea sa verbală, Imnul național capătă grandoarea cuvenită, îndeplinindu-și rolul mobilizator și reprezentativ în cadrul fiecărei expuneri publice”, precizează deputatul Popa. (T.G.)