Deputatul social democrat Eugen Neaţă a susţinut reglementarea salarizării primarilor şi viceprimarilor

Parlamentarul social democrat a făcut nenumărate declaraţii publice în cursul anului trecut legate de salarizarea primarilor şi viceprimarilor. El a considerat că mai ales conducătorii administraţiilor din mediul rural au indemnizaţii mult prea mici faţă de responsabilităţile legale din ce în ce mai mari şi faţă de sumele uriaşe de multe ori de a căror gestionare răspund şi faţă de programul de lucru.

Ajuns parlamentar, Eugen Neaţă a atacat problema în grupul parlamentar social democrat şi a insistat pe lângă toţi senatorii şi deputaţii pe care îi cunoştea pentru a reglementa cumva această salarizare.
În cele din urmă Grupurile parlamentare PSD, ALDE, au depus un amendament la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea si completarea unor acte normative. În textul propus din amendament este prevăzut „cuantumul brut al salariilor de baza/indemnizaţiilor de care beneficiază personalul care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităţilor publice locale, respectiv primari, viceprimari, preşedinti şi vicepreşedinti ai Consiliilor Judeţene, se majorează cu 30% faţă de nivelul aflat în plată”. Exact cum spunea Eugen Neaţă astfel se va elimina apariţia situaţiilor în care unii funcţionari au venituri salariale superioare primarului/viceprimarului, deşi responsabilitatea acestora este net superioară.