Alegeri la liberalii vâlceni

PNL Vâlcea intră în câteva zile în febra alegerilor interne. Nimic nou nu se va întâmpla însă, mai bine zis nicio schimbare, fără ştirea liderului Cristian Buican. Deputatul liberal are acum mai multă putere în organizaţie decât oricând şi nicio opoziţie. Pe 22 aprilie 2017, la Conferinţa Judeţeană va fi reales fără probleme preşedinte al organizaţiei judeţene, fără a avea contracandidat.

Între 1 şi 15 aprilie sunt programate alagerile în organizaţiile locale din judeţ. Conform noilor prevederi statutare membrii unei organizaţii locale trebuie să semneze convocatorul cu până zece zile înainte de alegerile din organizaţia respectivă şi trebuie să aibă cotizaţia plătită la zi pentru a avea drept de vot sau pentru a candida la vreo funcţie.
În cea mai importantă organizaţie din judeţ, cea din Râmnicu Vâlcea, alegerile vor avea loc pe 6 aprilie, la sala Consiliului Judeţean. Deci participanţii şi candidaţii vor fi cunoscuţi pe 26 martie cel târziu. Lista cu participanţii eset tot în mîna liderului judeţen motiv pentru care se pare că nici la această organizaţie nu va fi competiţie. După alegerile locale de anul trecut majoritatea membrilor din organizaţiile locale nu şi-au mai lătit cotizaţile. Probabil unele organizaţii le vor aduce la zi acum cu ajutorul primarlor care doresc să participe la conferinţa judeţeană. Câştigători sau nu preşedinţii de organizaţii locale liberale au avut d e suportat cheltuieli mari la localele de anul trecut, nu şi-au recuperat banii deşi sperau să poată face acest lucru repede datorită legislaţiei. Au existat însă sincope legate de interpretarea celor de la Autoritatea Electorală Permanentă. Au urmat alegerile din iarnă. Pentru mulţi dintre preşedinţi deja a fost prea mult. Pe unii nici nu îi mai interesează funcţiile de conducere. Alegerile interne din acest an vor fi simple la liberali. Nimeni nu se mai bate pe posturi care aduc doar răspunderi şi cheltuieli. Organizaţia judeţeană este datoare lunar să contribuie cu sume importante la organizaţia centrală care are de plătit datorii eşalonate lăsate de fostele conduceri mai ales de cea iresponsabilă a lui Crin Antonescu. Cheltuielile cu întreţinerea sediilor şi a personalului sunt şi ele importante iar în judeţ membrii nu prea îşi plătesc cotizaţiile deşi acestea sunt mai mult simbolice.
La PNL va câştiga cine va candida şi va candida doar cine are bani şi ceva ambiţii şi speranţe legate de un viitor extrem de incert al partidului. (T.G.)