Deputatul PSD Ştefan Ovidiu Popa, interpelare la Ministerul Energiei: “Înființarea distribuției de gaze naturale în județul Vâlcea nu mai suportă amânare”

Deputatul social democrat Ştefan Ovidiu Popa a depus astăzi, 12 martie 2018, la Ministerul Energiei interpelarea “Înființarea distribuției de gaze naturale în județul Vâlcea nu mai suportă amânare” prin care cere ministrului Anton Anton să comunice soluţiile şi termenele pe care le găseşte oportune pentru înfiinţarea reţelelor de gaz în mai multe localităţi care deşi au depus documentaţia necesară, nu au primit niciun răspuns.

“În județul Vâlcea, de aproximativ 4 ani, au fost depuse de către UAT-uri proiecte pentru înființarea de rețele de gaz, pentru care, nici in momentul de faţă nu s-au dat avize. Locuitorii vâlceni, din mai multe comune, au solicitat înființarea rețelei de gaz, însă aceste solicitări au rămas fără răspuns, deși primăriile au depus documentaţia pentru introducerea gazului metan în localități.
În prezent în mai multe zone ale județului Vâlcea, încălzirea, prepararea hranei și a apei calde se face cu lemne în sobe de teracotă la consumatorii casnici și centrale termice pe combustibil solid la majoritatea obiectivelor social culturale și agenților economici importanți.
Localitățile în plină dezvoltare industrială, cu aproximativ 7.000 de locuitori, unele aflate în vecinătatea Municipiul Rm. Vâlcea, nu ar trebui să întâmpine astfel de obstacole în anul 2018, aceste investiţii nu sunt un moft, ci, o reală necesitate.
Astfel, domnule ministru, vă rog să ne comunicați soluțiile şi termenele pe care le găsiți oportune pentru rezolvarea acestor solicitări precum și pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor vâlceni
Solicit răspuns în scris.
Vă mulţumesc!
Deputat,
Ştefan-Ovidiu POPA”.