Deputatul Daniela Oteșanu despre eliminarea pensiilor speciale: ’’Voi vota legea și de 100 de ori dacă o să fie nevoie’’

Deputatul PSD, Daniela Oteșanu, consideră că până la urmă Guvernul Ciolacu o să reușească să elimine pensiile speciale chiar dacă legea a fost retrimită în Parlament în urma unei decizii a Curții Constituționale.
“Eu voi vota această lege de fiecare dată. Va trebui să o votez de 100 de ori atunci de 100 de ori o voi vota. Pledez până la final pentru eliminerea pensiilor speciale la parlamentari și pentru impozitarea celorlalte pensii. Este important să vedem și care este motizarea Curții Constituționale. Să nu se înțeleagă că nu respect acea decizie, respect toate deciziile instanțelor. Să vedem ce se consider că nu este enconstituțional în lege pentru că legea nu a fost declarată neconstituțională în întregime. După ce vom afla motivarea se va organiza o sesiune extraordinară a Parlamentului să punem în practică recomandările Curții Constituționale. În ceea ce privește pensile magistraților, o să fie greu, chiar dacă nu se pune problema eliminării pensiilor speciale, ci impozitarea lor cu 15 ola sută. În plus legea prevede că nu o să mai fie posibilă cumularea pensiilor speciale, se va merge pe cea mai avantajoasă dintre ele. Una peste alta, PSD dovedește că nu se dă la o parte de la reforme importante chiar dacă urmează un an electoral”, a spus parlamentarul vâlcean la emisiunea “Analiza Zilei” de la Antena 3 Vâlcea.