Depozitul de deşeuri de la Măldăreşti, ameninţat de Garda de Mediu Vâlcea cu suspendarea autorizaţiei de mediu!

Prefectul Radu Renga a avut miercuri, 14 decembrie 2016, o întâlnire cu reprezentanții Comisariatului Județean Vâlcea al Gărzii de Mediu, ai Administrației Bazinale de Apă OLT, ai Agenției Județene pentru Protecția Mediului Vâlcea, ai Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, ai Serviciului de Gospodărie a Apelor Vâlcea, precum și ai Primăriilor Horezu și Măldărești.

Tema întâlnirii a fost situația actuală a depozitului de deșeuri de la Măldărești și s-a desfășurat la solicitarea reprezentantului Guvernului în teritoriu în urma controlului efectuat de Garda Națională de Mediu în data de 18.11.2016 la depozitul deținut de SC. SACOMET SA. la Măldărești.
Astfel, s-a adus la cunoștință tuturor părților implicate faptul că Garda Națională de Mediu a notificat în data de 13.12.2016 Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Vâlcea în vederea intrării în legalitate. ”SC SACOMET SA va lua măsuri pentru îndeplinirea condițiilor impuse prin autorizația de mediu pentru activitatea Tratarea și eliminarea deșeurilor nepericuloase, a cărei încălcare a fost constatată în urma controlului efectuat de Garda Națională de Mediu, Comisariatul General, Direcția Generală Controlul Poluării, Biodiversității, Biosecurității și Ariilor Protejate. Neaducerea la îndeplinire a prezentei notificări în termen de 30 de zile va duce la suspendarea autorizației de mediu”, după cum se arată în respectiva notificare.