Delegaţie din Republica Moldova la Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul” Vâlcea!

În perioda 21-23 noiembrie 2016, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea va primi o delegaţie din Republica Moldova formată din directori de Direcții de Cultură din raioane ale Republicii Moldova și reprezentanţi ai Programului Novateca (omolog Programului „Biblionet – lumea în biblioteca mea”), sosiţi într-o vizită de studiu.

Timp de trei zile oaspeţii moldoveni ai Bibliotecii Judeţene vor avea un program destul de încărcat în care vor face cunoaşte evoluţie bibliotecilor locale, dar şi viziunea celor care lucrează în domeniu. De asemenea, deplasările în mai multe localităţi vâlcene au ca scop exemplificarea de colaborare eficientă între administraţiile locale şi biblioteci. Programul delegaţiei:
– Luni, 21 noiembrie 2016, începând cu ora 9.30, la Secţia Multimedia – Proiecţie, interacţiune cu invitaţii:
a) Prezentare a Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” Vâlcea: Departamente/ Structură – pe scurt. Servicii oferite – accent pe serviciile moderne care utilizează tehnologia informaţiei;
b) Rețeaua de biblioteci publice din judeţ: biblioteci implicate în rețea; particularitățile rețelei de biblioteci; managementul rețelei județene de biblioteci; părțile interesate; comunicarea în rețea; rezultatele obținute și impactul; ce-am făcut în mod diferit în rețeaua de management comparativ cu alte județe; cum am utilizat datele (din rapoarte, evaluări etc.) în gestionarea rețelei și în relațiile cu primarii; trecerea de la biblioteca tradițională la centrul comunitar: cum s-a întâmplat? abordarea orientată spre client în bibliotecile cu Biblionet; înlocuirea vechilor calculatoare în bibliotecile locale – 1 + 1 program (experienţă Vâlcea); provocări și soluții legate de gestionarea rețelei și a echipamentelor; rețeaua de biblioteci publice după Biblionet (relații, direcțiile de activități, proiecte, rezultate, impact); lecții învățate
• Marţi, 22 noiembrie 2016, începând cu ora 9.30 – Activităţi în judeţ, pe traseul Râmnicu Vâlcea – Vlădeşti-Păuşeşti Măglaşi-Pietrari-Grădiştea. Exemple de colaborare eficientă între Biblioteca Județeană şi administraţiile publice locale (vizite la biblioteci și interacţiunea cu primarii şi bibliotecarii); cele mai bune exemple de colaborare între bibliotecari și primari; utilizarea în mod eficient a instrumentelor de marketing; biblioteci care își schimbă abordările în mod cardinal; managementul bibliotecii și serviciile furnizate (după transformarea bibliotecii tradiționale în centru comunitar de informaţii – mobilizare eficientă, servicii moderne, diverși parteneri, promovarea eficientă și a altor instrumente de marketing).
• Miercuri, 23 noiembrie 2016, începând cu ora 9.30 – Vizită la Biblioteca Municipală Drăgăşani, plecarea spre Chişinău via Brăila.