De ce se construiește un nou pod peste pârâul Valea de Brădet, la Păușești Măglași

În Păușești Măglași, în prezent se desfășoară lucrări pentru construirea un nou pod care va traversa pârâul Valea de Brădet, conectând astfel drumul județean DJ 651 cu satul Ulmețel. Aceste lucrări includ instalarea de gabioane în amonte și în aval, pe o lungime de 30 de metri.
Motivul pentru construirea acestui nou pod este vechimea considerabilă a celui existent, care nu mai răspunde nevoilor comunității locale: ”Podul actual era foarte îngust și prezenta riscuri, de aceea s-a optat pentru construcția unui pod nou, pentru a evita eventualele probleme. Finanțarea acestor lucrări provine din bugetul local”, ne-a declarat primarul localității Păușești Măglași, Alexandru Dediu.

Mai mult, pârâul Valea de Brădet a creat situații problematice în trecut, în special în cazul fenomenelor meteorologice extreme, precum ploile abundente:
“Pârâul Valea de Brădet are un debit extrem de mare. Am întâmpinat probleme și anul trecut în timpul ploilor puternice, când pârâul a ieșit din albia sa și a inundat terenurile locuitorilor, provocând daune și afectând chiar și podul existent. O expertiză tehnică a fost efectuată, confirmând necesitatea reconstrucției acestui pod într-un mod solid și rezistent conform standardelor actuale. În plus, este esențial să se facă și regularizarea pârâului Valea de Brădet”, a declarat primarul localității Păușești Măglași, Alexandru Dediu.