Constantin Cîrstina vrea modernizarea DJ 645

Pentru că drumurile comunale din Orlești sunt într-o stare excelentă, drumul județean, administrat de Consiliul Județean, este într-o condiție nesatisfăcătoare, provocând nemulțumirea cetățenilor și a administrației locale. Constantin Cîrstina dorește preluarea administrării drumului DJ 645 de către UAT Orlești, prin intermediul unei solicitări scrise către conducerea Consiliului Județean:

„De-a lungul drumului județean, am făcut șanțurile și trotuarele, însă drumul lasă de dorit. Cetățenii nu știu că acesta este în administrarea Consiliului Județean, vin la primărie și ne fac observații. În situația aceasta, am să-l iau în administrarea noastră. Prin urmare, vom face o solicitare scrisă către conducerea Consiliului Județean, în vederea trecerii acestui drum în domeniul administrării UAT Orlești; altfel, nu se mai poate. Am luat această decizie fiindcă în imaginea localității este și acest drum județean, DJ 645, și Consiliul Județean nu mă sprijină; de ani de zile, ne-au făcut doar promisiuni. Degeaba spun eu că am toate drumurile comunale ca în palmă, că la Orlești se asfaltează inclusiv toate drumurile agricole, că există apă, canalizare și gaze naturale la poarta fiecărei gospodării de ani de zile, când mulți nici nu visau,” a declarat Constantin Cîrstina.

Drumul județean DJ 645 traversează localitatea pe o lungime de 7 kilometri. Constantin Cîrstina spune că s-a săturat de promisiunile Consiliului Județean și, prin urmare, va face o solicitare oficială pentru preluarea DJ 645 sub administrarea UAT Orlești.