De ce-l caută primarii pe deputatul Eugen Neaţă

Deputatul social democrat este, în momentul de faţă, parlamentarul vâlcean în funcţie cu cele mai multe iniţiative legislative şi cu cele mai multe legi realizate şi promulgate de preşedinte.
Interesant este că de fiecare dată când se află la Biroul său parlamentar din Râmnicu Vâlcea este căutat de primari şi viceprimari din judeţ şi, culmea, nu doar de cei ce fac parte din PSD.
Acest lucru l-au remarcat toţi jurnaliştii vîlceni.
L-am întrebat ce vor aceşti edili de la dânsul şi de ce-l caută permanent.
“Trec des prin localităţile vâlcene, port cu edilii discuţii informale, dar de multe ori foarte scurte. Ulterior ei vin la birou pentru a-mi aduce documente, acte şi a-mi explica situaţii. Cer sprijin pentru amendarea bugetului. În fiecare an am făcut foarte multe amendamente, indiferent cine se afla la guvernare, pentru a ajuta comunităţile din Vâlcea să se dezvolte. În acest an amendamentele mele, dar şi cele ale colegilor mei social democraţi, au fost luate în bătaie de joc şi de guvern şi de parlamentarii PNL şi USR care nu au dorit să susţină nici măcar o localitate din Vâlcea spre a avea un buget corespunzător. Primarii sunt cei care mi-au solicitat deseori modificarea unor legi sau iniţierea unor proiecte legislative şi tot ei sunt cei ce-mi cer să-i ajut pentru a aduce investiţii în localităţile lor şi investitori. Eu le notez toate ideile, oportunităţile ce le oferă şi facilităţile pentru investitori şi de câte ori intru în contact cu reprezentanţi ai unor companii din România le prezint aceste date.
Am considerat mereu că fiecare ales local trebuie ajutat şi tratat cu respect indiferent de culoarea sa politică de aceea aţi întâlnit la mine în birou şi edili ce sunt membri ai altor partide politice”, ne-a declarat Eugen Neaţă.

Traian Guminski