De ce avem nevoie de Î.P.S. Varsanufie

Marţi, 15 decembrie 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a avut loc concertul de colinde “Hristos se naşte, slăviţi-L”.

Corul Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Nicolaedin Râmnicu Vâlcea, dirijat de Arhidiaconul Codruţ Scurtu, a susţinut la Filarmonica Ion Dumitrescu un concert de colinde care a încântat auditoriul venit în număr mare, având în mijloc pe Înalpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului şi pe Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.
Invitaţi speciali au fost soprana Monica Valentina Scurtu, oboistul Dorin Farcaş şi pianista Irina Stratulat.
Cei prezenţi în sală au fost în totalitate creştini: ortodocşi, romano catolici şi greco catolici. Nu ştiu dacă au fost adventişti sau baptişti. Cu siguranţă însă nu a fost niciun musulman. Musulmanii nu ascultă colinde. Nu le înţeleg şi nu le iubesc. Nu îl iubesc nici pe Hristos, cu atât mai puţin să îl slăvească.
arh spectacol
Concertul de marţi a fost posibil datorită Î.P.S. Varsanufie

Fără Sfinţia sa, acei copii nu ar fi cântat pe scena Filarmonicii. Poate nici nu mai erau elevi la un seminar pentru că Seminarul era decăzut şi în prag de desfiinţare când a fost intronizat, în 8 iunie 2014, PS Varsanufie ca Arhiepiscop. L-a salvat. Pe el şi elevii săi. Dar i-a salvat şi pe mulţi preoţi din zona noastră ce se îndepărtau, fără să îşi dea seama, de menirea şi misiunea lor. Unele măsuri ale sale au părut dure, dictatoriale. Mai ales pentru cei ca noi, nu prea plecaţi spre biserică spre cele sfinte şi mai puţin cunoscători în ale acestei lumi. I-am înţeles, târziu, demersurile alături de alţi jurnalişti care iniţial nu l-am simţit iubind oamenii şi locurile noastre. Dar ÎPS Varsanufie le iubeşte. Şi iubeşte credinţa. Iar credinţa este acum extrem de importantă în ţara noastră. Este importantă mai mult ca oricând pentru că păgânii vor năvăli peste noi. Sute de ani domnitorii acestei ţări s-au luptat să îi ţină departe de ţara noastră. Vâlcea e plină de osemintele celor care au murit pentru ca ţara să fie liberă şi noi să avem libertatea de a purta crucea la gât. Conducătorii noştri de azi şi clasa politică nu pot sau nu vor să se opună. Unui exod al musulmanilor pe ţinuturile noastre. Ne lăsăm cumpăraţi cu 6 mii de euro arginţi de cap de musulman pe care trebuie să îl primim în România. Şi trebuie să primim câteva mii. Dar ei se vor înmulţi mai repede decât noi. Femeile lor nu se vor creştina niciodată şi nici nu se vor mărita cu un creştin. Nu au cum. Dar bărbaţii lor vor lua românce de neveste şi le vor islamiza. Ei nu vor face avorturi şi vor turna câte 6-7 copii de familie. Şi nu vor munci pământul nostru şi nu îl vor iubi niciodată.
Şi doar înţelepciunea şi voinţa celor ca Î.P.S Varsanufie vor putea să ne ţină uniţi în faţa valului migrator. Care va încerca să sufoce această ţară şi să o distrugă. Şi creştinii vor înţelege poate târziu, aşa cum şi jurnaliştii locali au înţele târziu, care este cu adevărat menirea şi harul unui lider al Bisericii străbune.
Dumnezeu să îi ajute să ne poată ajuta!

Traian Guminski